Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΟ! Η ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ

Πριν λίγες ημέρες στο Λιτόχωρο Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε η πομπή όσων συμμετείχαν στα φετινά «Προμήθεια», τη μεγάλη συνάντηση των πολυθεϊστών και δωδεκαθεϊστών.
Άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακολούθησαν την πομπή στους δρόμους του Λιτοχώρου, η οποία κατέληξε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του χωριού, όπου πραγματοποιήθηκαν αρχαϊκά πολιτισμικά event
Το Associated Press βρέθηκε εκεί για να καλύψει το γεγονός και δημοσίευσε σχετικό αφιέρωμα,

Ένας από τους «καθοδηγητές», ο George Klonis, ήταν κάποτε οδηγός λεωφορείου και τώρα έχει βρει το νόημα της ζωής του στον Όλυμπο. Οφείλει την αφοσίωσή του στην Ελληνική Μυθολογία και τους αρχαίους Θεούς, που τον ώθησαν να έχει πλέον σπίτι του, τον Όλυμπο, γράφει το ρεπορτάζ του Associated Press.
Τα τελευταία 14 χρόνια συμμετέχει σε κάθε τελετουργία. «Θέλουμε ο τόπος αυτός να είναι ιδιαίτερος. Να νοιώθεις ότι είσαι σε ένα μέρος που απλά ακολουθείς τα βήματα των Θεών. Για μένα άνοιξε μια πόρτα…», λέει ο ίδιος.
Πίσω από αυτόν, πλήθος, ντυμένο με χλαμύδες και κλαδιά από ελιές στο κεφάλι τους, τον ακολουθούν.
Το ετήσιο προσκύνημα, έχει ξεκινήσει από το 1996 και στο Λιτόχωρο, κάθε χρόνο έχει γιορτή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη χώρα μας, τονίζοντας όμως ότι το αρχαίο πνεύμα και το αρχαίο παρελθόν δεν έφυγε ποτέ από πάνω μας. Από τα ονόματα στις οδούς, τα αρχαία νομίσματα που κυκλοφορούν, οι ναοί και τα αγάλματα που έχουν «επιζήσει» μέχρι και σήμερα.
«Είναι ένα παράθυρο στον κόσμο των αρχαίων Ελλήνων. Είναι μια ευκαιρία να ζήσεις τον Πολιτισμό, την Κουλτούρα και τις Τέχνες τους», δηλώνει κάτοικος από το Λιτόχωρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ..Η ΜΑΜΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ !!!!