Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΣΕ ΤΟΣΚΑ: ΕΙΣΑΙ «ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ»!

Βαριές κατηγορίες για σχέσεις με την χούντα, ανταλλάσσουν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλη.
Μάλιστα, ο δεύτερος με νεότερη επιστολή του αποκαλεί τον κ. Τόσκα «χουντικό απομεινάρι», «θιασώτη» και «εύελπι της χούντας».
«Από το 1967 εως και την ημέρα σύλληψής μου το 1972 ήμουν καταζητούμενος από τη Χούντα. Παρ όλα αυτά εισήλθα παράνομα στην Ελλάδα έντεκα φορές (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΣΥ κ ΤΟΣΚΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ, όπως στον Σπύρο Μουστακλή και Τάσο Μήνη γιατί αυτοί δεν προσκύνησαν τη Χούντα)» σημειώνει στην συνέχεια, καλώντας τον υπουργό να απαντήσει εάν έχει οικογενειακές αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο «το πουλί της χούντας».
Ο «πόλεμος» ξεκίνησε,
μετά την άρνηση του κ. Τόσκα να παραδώσει στον βουλευτή το σύνολο των διασωθέντων φακέλων της Δικτατορίας που αφορούν την οικογένειά του και ιδιαιτέρως τον αδελφό του Γιώργο Παναγούλη, αξιωματικό των ΛΟΚ που εξαφανίστηκε κατά την περίοδο της επταετίας.
Η άρνηση του υπουργού προκάλεσε την πρώτη επιστολή του κ. Παναγούλη ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τον κ. Τόσκα «ψευδοαντιστασιακό».
Αντιδρώντας ο υπουργός, επισήμανε χθες πως «Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει. Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του» και συμπλήρωσε με νόημα πως «οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989. Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: