Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΤΟ «ΏΡΙΜΟ ΦΡΟΎΤΟ» ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΝΑ ΠΈΣΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΈΝΔΡΟ

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε όλη την αντιπολιτευτική του τακτική και ύψωσε τους τόνους στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, οι περισσότεροι από τους βουλευτές του, έλεγαν με νόημα ότι η ομιλία του κινήθηκε σε σωστό πλαίσιο και ήταν σε θετική κατεύθυνση. Μόνο που λέγοντας αυτά, βουλευτές του κόμματός του, δεν έκρυβαν παράλληλα κάποιοι άλλοι ότι δεν συμφωνούν με τη γενική γραμμή που έχει χαράξει ως αντιπολιτευτικό μότο κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Γενικά ο αρχηγός της Ν.Δ είναι αρχηγός που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Αυτό που έχει στο μυαλό του και πως νομίζει ότι είναι σωστό, το πηγαίνει μέχρι τέλους, ακόμη και αν αντιμετωπίζει γκρίνια στο εσωτερικό του. Είναι γεγονός πάντως ότι στη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει εσωστρέφεια που να εκδηλώνεται με έντονο τρόπο όπως τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του ότι περιμένουν τα στελέχη της να έρθει το κόμμα στην εξουσία και γι αυτό δημόσια δεν εναντιώνονται κατά του αρχηγού τους, όπως είχαμε συνηθίσει σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Αυτό έχει να κάνει αφ ενός,
με το ότι η συγκυρία είναι με το μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντιμετωπίζει στα ίσα τον Αλέξη Τσίπρα και ν α κερδίζει τις εκλογές, και αφ ετέρου αυτό επιτυγχάνεται για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Ότι έχει εσωκομματική ειρήνη στο εσωτερικό και δεν αντιμετωπίζει διαφορετικές φωνές. Δημόσια τουλάχιστον γιατί ιδιωτικά , αρκετοί είναι αυτοί που διαφωνούν με τη γενική φιλοσοφία που είναι χαραγμένη η αντιπολιτευτική γραμμή στην οποία είναι αναγκασμένοι όλοι να ακολουθήσουν.
Παράδειγμα, υπάρχουν στελέχη που λένε ότι η γραμμή των εκλογών εδώ και τώρα, δεν είναι η σωστή. Από τη στιγμή μάλιστα που γνώριζε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας , ότι θα έκλεινε η αξιολόγηση και η χώρα θα έβγαινε στις αγορές, η γραμμή του κ. Μητσοτάκη , κανονικά θα έπρεπε να κινηθεί μέσα σε διαφορετικό πλαίσιο, το ακριβώς αντίθετο. Να πρότεινε στον κ. Τσίπρα εθνική γραμμή συνεννόησης την οποία εκ του ασφαλούς δεν θα αποδεχόταν ο πρωθυπουργός και άρα κερδισμένος θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία και όχι ο κ. Τσίπρας. Αντ’ αυτού , υποστηρίζουν οι θιασώτες της συγκεκριμένης αντιπολιτευτικής γραμμής, ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε τη σκληρή γραμμή, με αποτέλεσμα να μην έχει κερδίσει τα μέγιστα οφέλη που ενδεχομένως θα περίμενε και έτσι φάνηκε ότι κρατά την σκληρή γραμμή, η οποία πολώνει και διχάζει την κοινωνία χωρίς όμως να χάνει το απαραίτητο για τη Ν.Δ έδαφος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.
Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει απώλειες και κινδυνεύει να χάσει την δεδηλωμένη ή την κυβέρνηση , επειδή τον έχει «στριμώξει» ο κ. Μητσοτάκης. Τουναντίον , ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ξοδεύει δυνάμεις και επιχειρήματα σε έναν Αλέξη Τσίπρα που δείχνει να μην ιδρώνει το αφτί του από τίποτα. Ούτε από τις καταγγελίες για παρεμβάσεις όπως υποστηρίζουν στη Δικαιοσύνη, ούτε για τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τον κ. Πολάκη και την υγεία, ούτε ακόμη για τα μαύρα χάλια της οικονομίας, ούτε για τις εξεταστικές ούτε για τίποτα. Επομένως αναρωτιούνται στη Ν.Δ ορισμένα στελέχη ποιο είναι το κέρδος από την έως σήμερα αντιπολίτευση και δεν το βρίσκουν. Ή δεν το βρίσκουν ορατό και άμεσα μπροστά τους.
Ο κ. Τσίπρας, ανενόχλητος πολιτικά συνεχίζει πάνω στην ίδια γραμμή, και γι αυτό στην ομιλία του στη βουλή για την παιδεία, διαπίστωσε απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει «νεύρα» . Ο λόγος που τα έχει αν τα έχει είναι και αυτός , ότι δηλαδή δεν έχει σίγουρο μέσα του, αν η γραμμή που έχει χαράξει θα του βγει με νομοτελειακό τρόπο στο δρόμο προς την πρωθυπουργία ή θα χρειαστεί να συνεχίσει και με άλλες συνταγές μέχρι να « κατακτήσει» το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: