Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΧΕΛΙΑ! (VID)

Ένα νέο είδος δηλητηριώδους ψαριού από την Ερυθρά Θάλασσα, το Plotosus Lineatus, φαίνεται πως φτάνει στα ελληνικά νησιά και οι ειδικοί στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου είναι σε ετοιμότητα.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» η θαλάσσια βιολόγος στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, Μαρία Corsini-Φωκά τονίζει πως: «Το παρακολουθούμε παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμη στο Αιγαίο. Παρατηρούμε μια έξαρση του πληθυσμού στην ανατολική και την κεντρική Μεσόγειο, πράγμα που σημαίνει ότι θα φτάσει και σε εμάς».
Το ψάρι Plotosus lineatus μοιάζει με χέλι, αλλά μπορεί κάποιος να το ξεχωρίσει λόγω των λευκών ή κρεμ λωρίδων που έχει.  Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κι ένα από τα πιο δηλητηριώδη ψάρια παγκοσμίως, καθώς τα δύο θωρακικά πτερύγια του έχουν δηλητήριο.
Το Plotosus lineatus μπορεί να φτάσει μέχρι και 32 εκατοστά, ενώ τα μικρά ψάρια του είδους κολυμπούν σε ομάδες των 100 και μοιάζουν με μπάλα.Σύμφωνα με τους επιστήμονες,
τα ψάρια δεν έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αλλά οι ψαράδες πρέπει να επαγρυπνούν γιατί είναι από αυτά που αναμένεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: