Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του “The Socialist” ο πολεμικός μηχανισμός της Ελλάδας είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει τυχόν “Θερμό Επεισόδιο” σε Αιγαίο και Έβρο.

Όλα ξεκίνησαν με την προκύρηξη NAVTEX της Τουρκίας στο ΝΑ Αιγαίο. Η Τουρκική κινητικότητα θεωρείται εντόνως προκλητική και η Ελλάδα κινήθηκε δυναμικά σε ό,τι αφορά τον τομέα Εθνικής Άμυνας και λιγότερο δυναμικά σε ό,τι αφορά την αποφασιστική πολιτική βούληση που εδώ και καιρό είναι τουλάχιστον “ήπιων τόνων”.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του “Τhe Socialist” πέρα απο τις ειδικές δυνάμεις και το πολεμικό ναυτικό, η πολεμική αεροπορία είναι έτοιμη να εμπλακεί σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο με πληροφορίες να θέλουν το 85% του πολεμικού μηχανισμού της χώρας να βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής και τον στόλο να παρακολουθεί απο κοντά την Τουρκική προκλητικότητα.
Η Navtex αφορά έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Καστελορίζου. Μάλιστα,
 αμέσως τέθηκε σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του να πλέουν στην περιοχή. Στο μεταξύ όπως αναφέρει το hellasjournal.com  με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας οι Ένοπλες Δυνάμεις όλης της χώρας έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή. Στο Αιγαίο, στον Έβρο ακόμη και στην ΑΣΔΕΝ. Την ίδια ώρα ανακαλούνται άδειες και όλα τα στελέχη πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα 20λέπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal.com, από το μεσημέρι της Τρίτης παρατηρείται  μεγάλη κινητικότητα των ελληνικών Eνόπλων Δυνάμεων στον Έβρο, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι παρατάσσονται κατά μήκος του ποταμού, ενώ τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια κίνηση στην τουρκική πλευρά.
Οι προαναγγελθείσεις «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η παραπάνω ενέργεια της Άγκυρας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο αποφάσεων. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί Navtex για γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου, νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν τη νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ μπέη», «Οσμάν μπέη» και «Ορχάν μπέη». Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

Ερντογάν για τη NAVTEX: «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός»

Απαξιωτικός και βαθύτατα προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά στην απόφαση με την υπογραφή του να κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
O Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο»

Σε κατάσταση ετοιμότητας και η διεθνής κοινότητα:

Σύμφωνα με πληροφορίες και “Διαρροές”, παράλληλα με την εσωτερική κινητοποίηση της Ελλάδος, υπάρχει έντονη αντίδραση απο την διεθνή κοινότητα, με την Γαλλία και την Ιταλία να δηλώνουν πως αν χρειαστεί να στείλουν βοήθεια, θα το κάνουν. Καταδικάζει την Τουρκική προκλητικότητα τόσο η Γερμανία όσο και οι Η.Π.Α
Με πληροφορίες απο το “ΕΘΝΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: