Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ! Ο ΔΗΜ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ” ΜΑΣ

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
Αμφισβητούμενα νερά λένε οι ΗΠΑ, άρα μη Ελληνικά, επομένως  πάνε περίπατο  τα περί  διεθνούς  δικαίου,  υφαλοκρηπίδας  και ΑΟΖ υπέρ της Ελλάδας.
Η Αλφάβητος της νομικής  επιστήμης σε αστικό  – ποινικό  – δημόσιο  – διεθνές  δίκαιο.
1. Κλιμάκωση  / ένταση,
2. κρίση / αντιδικία  / πόλεμος
3. αποκλιμάκωση/ συμβιβασμός,
ή ετυμηγορία – Τέλος.
Τα ανωτέρω  φυσικά  και δεν θα γίνουν  με πόλεμο  ( εξάλλου  είμαστε  σύμμαχοι  στο ΝΑΤΟ )  έστω και εάν υπάρξει  θερμό  επεισόδιο/  it dalaşı  και ορθώς  το στράτευμα  είναι  σε επιφυλακή  ( απολύτως  δέον) , όμως ήρθε η ώρα να αποφέρει  αποτελέσματα  η πολυετής  πολιορκία  της Τουρκίας  που ΔΕΝ είναι απρόβλεπτη  ( ότι ανακοινώνει  το  εκδηλώνει  ) η δε επίκληση  του απροβλέπτου  είναι το άλλοθι του απροετοίμαστου που κυνηγάει  τα  γεγονότα  χωρίς δικό  του πρωτογενές  πλάνο.
Ο συμβιβασμός  σε Κύπρο, Αιγαίο  και αργότερα ίσως θέμα Θράκης  σε μορφή  ΕΟΖ ( Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη )  θα αρχίσει  να  υλοποιείται  όπως  έχω πιθανολογήσει εδώ και 2 χρόνια  με τα βιβλία  μου : ” Το προβλεπτό  και το απρόβλεπτο  στις Ελληνοτουρκικές  σχέσεις ” είκοσι τέσσερα γράμματα εκδόσεις.
Εξάλλου  οι φωνές  που λένε  : “Μα θέλετε πόλεμο  ; πάμε για συμβιβασμό”  ,  έχουν κάνει τη δουλειά  τους  εδώ και πολλά χρόνια  στο να είμαστε  χωρίς  ενεργητική ατζέντα και απλά  να “τρέχουμε ” πίσω από της Τουρκίας.
Όπως γνωρίζουμε  στην ιστορία  , οι ήττες πρωτίστως  ξεκινάνε  εσωτερικά.
Η χώρα  με φοβικά  σύνδρομα και  ανοχή προς την Τουρκία ,  ήδη  από το 1922, για άλλη μια  φορά  θα συμβιβαστεί  και όλοι μας  θα βαφτίσουμε το συμβιβασμό  ως  περήφανο  και νικηφόρο. Εξάλλου  σε  αυτό  θα μας προτρέψουν οι  φωνές  της  ” λογικής”, οι σύμμαχοί μας , η διεθνής κοινότητα ,  όπως σε τόσα και τόσα  στο παρελθόν ( οικονομικά  και εθνικά  ) . Μην είμαστε  ” μονοφαγάδες” λένε , ενώ ξεχνάμε  πως οι σύμμαχοί μας ΝΑΤΟ, ΕΕ και τρίτες  χώρες  , είναι  και  σύμμαχοι  των Τούρκων,  επομένως γιατί  να επιλέξουν  εμάς στην κρίσιμη  στιγμή  ;  ποιό είναι  άραγε  το  ποιοτικό χαρακτηριστικό που μας κάνει  στα μάτια  τους  καλύτερους  από τους Τούρκους  ούτως  ώστε  να πάρουν  το μέρος  μας ; Προφανώς  το  συμφέρον  τους.  Είναι όμως  το  συμφέρον τους ξεκάθαρα  μ’ εμάς  ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: