Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΜΕ “ΦΟΝΤΟ” ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (VIDEO)

Aκραία φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Τήνου, οι οποίοι φέρονται να ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μεταφερθεί στο νησί, προκειμένου να επιτρέψουν την διέλευση φορτηγών με εξαρτήματα ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με αναρτήσεις κατοίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία από τη Δευτέρα είχε αποκλείσει την πρόσβαση στον δρόμο που ανεβαίνει προς το αιολικό στα Πράσσα, χωρίς κάποια απαγόρευση κυκλοφορίας. Με την αιτιολόγηση “Για την ασφάλειά σας, εκτελούμε εντολές”, ήρθε μάλιστα και απαγόρευση κυκλοφορίας, παραπέμποντας σε άλλες εποχές…

5868921C A35D 459D AC98 9C3EDC8CCDC2

Παράλληλα στο νησί έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση στην προβλήτα της Έλλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη εγκατάσταση των γερμανικών ανεμογεννητριών που καταστρέφει το μοναδικό τοπίο του νησιού. 

Δείτε το video

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα θέματα της πανδημίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε :

Η κυβέρνηση άργησε να προστατεύσει τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους. Ο προπηλακισμός τους είναι απαράδεκτος και απόλυτα καταδικαστέος.

(Πηγή: www.rosa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: