Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

"ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΜΕ..." ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΑΔΕΡΦΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!


Η λογική κύριε Πρετεντέρη είναι στο να μη συγκρίνουμε την τρίχα με την pija. 
Στη Γαλλία και στο δυστύχημα της TGV δεν υπήρξαν "αξεδιάλυτα μυστήρια" γιατί εκεί είχαν θεσπίσει και λειτουργούσε το ΒΕΑ-ΤΤ "Bureau d'Enquêtes sur les Accidents de Transport Terrestre" το οποίο έλυσε τα πάντα.
 Αντίθετα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε στελεχώσει (όπως είχε την υποχρέωση) εδώ και 4 χρόνια τον αντίστοιχο ανεξάρτητο οργανισμό, τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ που θα αναλάμβανε την όλη διαδικασία.
 Όταν μάλιστα αποφάσισε να το κάνει, μετά τα Τέμπη φυσικά, στη θέση του ανθρώπου που θα αναλαμβάνει τη διερεύνηση σιδηροδρομικών δυστυχημάτων έβαλε ένα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. 
Αν λοιπόν είχαν γίνει έστω τα βασικά στο επίπεδο της διερεύνησης τουλάχιστον θα είχαμε γλιτώσει από πολλά, και κυρίως από άρθρα σαν αυτό. Αλλά ούτε για αυτό δεν είστε ικανοί, άσε που υπήρχε και ανάγκη για συγκάλυψη. 
Επίσης, κανείς συγγενής δεν ζήτησε τίποτα από τον Μακρόν, γιατί ο Μακρόν ούτε ξεμπάζωσε, ούτε μπάζωσε, ούτε πέταξε κοκκαλάκια αυτών των 11 θυμάτων σαν σκουπίδια σε αμμορυχεία και χωράφια. Έχουμε κουραστεί να ακούμε συνεχώς συγκρίσεις χωρίς νόημα με άλλα συμβάντα, ατυχήματα, και δυστυχήματα τρένων στο εξωτερικό. 
Όσο και να ψάξετε δεν πρόκειται να βρείτε ένα τόσο διαλυμένο και διεφθαρμένο σκηνικό όπως αυτό των Τεμπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: