O Κοντομηνάς ταξιδεύει ανά τον κόσμο παρά
την απαγόρευση εξόδου..!!!
Αν ήταν κανένας φουκαράς που χρωστούσε...5.000 ευρώ θα τον είχαν μπουζουριάσει..
Έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα επιδεικνύει ο Δημήτρης Κοντομηνάς τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με ταξίδια στο εξωτερικό, που σχεδόν διαφημίζονται στο διαδίκτυο.
Κι όμως, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ελεγχόμενος από την ελληνική δικαιοσύνη και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Εντύπωση προκαλεί λοιπόν το δημοσίευμα,
στο (φίλα προσκείμενο) paraskinio.gr με ημερομηνία 31
Ιουλίου 2014 στο οποίο διαβάζουμε για τη δεκαπενθήμερη επίσκεψη του Δημήτρη
Κοντομηνά. Αν ήταν κανένας φουκαράς που χρωστούσε...5.000 ευρώ θα τον είχαν μπουζουριάσει..
Έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα επιδεικνύει ο Δημήτρης Κοντομηνάς τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με ταξίδια στο εξωτερικό, που σχεδόν διαφημίζονται στο διαδίκτυο.
Κι όμως, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ελεγχόμενος από την ελληνική δικαιοσύνη και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Εντύπωση προκαλεί λοιπόν το δημοσίευμα,
Σύμφωνα με αυτό, ο Δ. Κοντομηνάς αφού πήγε στη Νέα Υόρκη για να δει την οικογένειά του ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον όπου είχε επαφές υψηλού επιπέδου με Αμερικανούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες και τέλος μετέβη και στο Σικάγο για προκαθορισμένο ιατρικό τσεκάπ.
Κι όμως, ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν θα έπρεπε να μπορεί να επισκεφτεί τις ΗΠΑ εξαιτίας του περιοριστικού όρου απαγόρευσής εξόδου από τα η χώρα που του επιβλήθηκε μαζί με την εγγύηση μαμούθ των 5 εκατομμυρίων ευρώ (που αργότερα μειώθηκε στα 4).
Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησης του Α. Φιλιππίδη.
Το δάνεια του Κοντομηνά και η δικαστική διαδικασία
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, το ΤΤ είχε δανειοδοτήσει με 500 εκατομμύρια ευρώ επιχειρηματίες χωρίς την τήρηση των ορθών τραπεζικών πρακτικών και ουσιαστικά χωρίς εγγυήσεις.
Ανάμεσα στους «τυχερούς» ήταν και η DEMCO (σύμφωνα με δημοσιεύματα με δάνεια ύψους 110 εκατ. ευρώ) ιδιοκτησίας Κοντομηνά.
Ο ίδιος κατά την εξέτασή του από το Δικαστικό Συμβούλιο υποστήριξε ότι όλα τα δάνεια καλύπτονται από εγγυήσεις της προσωπικής του περιουσίας ενώ δήλωσε πρόθεση παροχής και επιπλέον εγγυήσεων στην τράπεζα αναφέροντας ότι τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.
Το Συμβούλιο τελικά τον άφησε ελεύθερο, ορίζοντας τη βαριά εγγύηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ τέθηκαν και περιοριστικοί όροι που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική του εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Τον Φεβρουάριο η εγγύηση μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο ευρώ μετά από αίτημα του Κοντομηνά ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει τα 5 εκατ. ευρώ.
Η εγγύηση έπρεπε να καταβληθεί «με οποιοδήποτε τρόπο» μέχρι την 21η Μαρτίου προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος.
Τούτο σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να καταθέσει χρήματα δεσμεύοντας τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και η δέσμευση ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων είναι αρκετή.
Το πρόβλημα υγείας του Δημήτρη Κοντομηνά
Ανάμεσα στα επιχειρήματα που έφερε ο Δημήτρης Κοντομηνάς για να μην προφυλακιστεί ήταν η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία πάσχει και η οποία του δημιουργεί πολλά προβλήματα.
Άλλωστε, την ημέρα που βγήκε το ένταλμα σύλληψής του ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου κατά δήλωση του δικηγόρου του νοσηλεύτηκε για «συνήθη λοίμωξη του αναπνευστικού».
Ως αποτέλεσμα της εισαγωγής του ο Κοντομηνάς δεν πέρασε ούτε ένα βράδυ στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ, αντ’ αυτού έμεινε φρουρούμενος στο δωμάτιο της ιδιωτικής κλινικής.
Οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο εισαγγελέας ζήτησε από τον ιατροδικαστή κ. Καλογριά να εξετάσει τον Κοντομηνά προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο διαψεύστηκαν από τον δικηγόρο του.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία πάσχει ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά στο εξωτερικό και θα ήταν παράλογο να ζητηθεί ειδική άδεια από τις αρχές για ένα προγραμματισμένο τσεκάπ στις ΗΠΑ.
Δεν είναι η πρώτη φορά
Κατά τη διαδικασία της απολογίας του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος φέροντας ως επιπλέον επιχείρημα την κατά το παρελθόν τήρηση των περιοριστικών όρων.
Στις 28 Απριλίου του 2010, και μετά από μια μακρόχρονη προδικαστική διαδικασία που ξεπέρασε τα 6 χρόνια, ο Κοντομηνάς μαζί με άλλους τρεις συνεργάτες του απολογήθηκε για κατηγορίες υπεξαίρεσης και εκβιασμού σε βαθμό κακουργήματος για την εξαπάτηση εκατοντάδων ομογενών από τη Νότια Αφρική.
Τότε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο Κοντομηνάς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ ενώ του επιβλήθηκε και η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.
Τήρησε τότε ο ιδιοκτήτης του Alpha TV τις αποφάσεις της δικαιοσύνης;
Σύμφωνα με την Deal News, όχι και τόσο πολύ.
Σε δημοσίευμα με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου του 2010 διαβάζουμε ότι «τις προηγούμενες μέρες ο ισχυρός άνδρας του ALPHA, των media και των ασφαλειών πραγματοποίησε μια σειρά από ταξίδια και στις τρεις χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβενία), ώστε να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία της επένδυσης και να ενημερώσει σχετικά το στενό συνεργάτη του».
Αλλά ανάλογες πληροφορίες βρίσκουμε και από το σκανδαλοθηρικό Τύπο, που συμπαθεί πολύ τον Δημήτρη Κοντομηνά και τις συντρόφους του.
Έτσι, διαβάζουμε για συχνές επισκέψεις του στο Παρίσι αλλά και σε άλλα μέρη, όπως στις εξωτικές Μαλδίβες, μετά της μνηστής του Κωνσταντίνας και της Ελένης Μενεγάκη, λίγες ημέρες προτού πάθει λοίμωξη του αναπνευστικού και χάσει το ραντεβού του με την αστυνομία.
Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν στο μεταξύ ο επιχειρηματίας έχει καταφέρει να αλλάξει τους όρους αποφυλάκισής του.
Αν όμως έχει γίνει κάτι τέτοιο, οι πληροφορίες δεν έχουν βρει το δρόμο προς την δημοσιότητα.
Και η είδηση της άρσης των περιοριστικών όρων για ύποπτους με τόσο βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα είναι όσο σημαντική είναι και της επιβολής τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου