Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ 25.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Νέα Δράση για την καταπολέμηση της ανεργίας αναμένεται μέχρι το τέλος Μαρτίου μέσω τουΟργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  η δράση  θα αφορά την ενίσχυση ανέργων ανδρών και γυναικών ηλικίας είκοσι τέσσερα έως εξήντα τέσσερα ετών (24-64) με το ποσό των εικοσιπέντε χιλιάδων ευρώ(25.000,00 €) προκειμένου να δημιουργήσουν μια επιχείρηση. Το υπουργείο  μάλιστα προσανατολίζεται η δράση  να έχει αναδρομική ισχύ από το 2010, έτσι ώστε να ενισχύσει οικονομικά,
και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δημιουργηθήκαν από ανέργους μέσα στην καρδιά της κρίσης.
Τα χρήματα  θα δίνονται σταδιακά (προκαταβολή και τρείς δόσεις) σε χρονικό διάστημα τριών ετών από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης.
Απαραίτητα προϋπόθεση για την συμμετοχή στην δράση είναι να υπάρχει κάρτα ανεργίας σε ισχύ και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο συμβουλευτικής του ΟΑΕΔ. 
Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό του σχέδιο το οποίο θα περάσει από επιτροπή αξιολόγησης του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στον τρόπο σύνταξης του επιχειρηματικού σχεδίου διότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να απορριφθούν. 

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο αριθμός προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης του επιχειρηματικού σχεδίου λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συνολική δημόσια δαπάνη υπολογίζεται ότι θα αρκεί για την δημιουργία περίπου δύο χιλιάδων διακοσίων (2.200) νέων επιχειρήσεων Πανελλαδικά.
Όσοι λοιπόν άνεργοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν  μια δική τους επιχείρηση και δεν  έχουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή  δεν έχουν περάσει το σεμινάριο  συμβουλευτικής πρέπει να απευθυνθούνε άμεσα στα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΔ προκειμένου να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας ή/και να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο συμβουλευτικής.
Για οποιαδήποτε  διευκρίνιση ή πληροφορία για την σύνταξη των επιχειρηματικών σχεδίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της εταιρείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: