Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΕΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑ

Η πιο σοβαρή αντίδραση που παρατηρήθηκε με τη χορήγηση ήταν κεφαλαλγία. Κανένας από τους εθελοντές δεν εκδήλωσε αναφυλακτικό σοκ, ούτε καν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη μελέτη λόγω αρνητικών παρενεργειών.
Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες υποφέρουν από χρόνια ιδιοπαθή κνίδωση, η οποία συνοδεύεται αρκετά συχνά και από οίδημα. Μερικοί ασθενείς φτάνουν να αντιμετωπίσουν ακόμη και προβλήματα με την αναπνοή τους, λόγω του πρηξίματος που προκαλεί η χρόνια φαγούρα στο λαιμό και, φυσικά, εμφανίζουν σοβαρά πρηξίματα και σε άλλα σημεία, όπως τα χέρια, τα μάτια,
τα χείλη και το πρόσωπο. Ορισμένοι δεν τολμούν καν να βγουν από το σπίτι τους, με κίνδυνο αρκετές φορές να χάσουν τη δουλειά τους.

Το αποτέλεσμα της μελέτης

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ερευνητές ενέχυσαν στους ασθενείς της μελέτης , επί τρεις μήνες, μία φορά το μήνα, 300 χιλιοστόγραμμα της ουσίας ομαλιζουμάμπη ( η οποία διατίθεται στην αγορά ως αντιασθματικό, με την εμπορική ονομασία Xolair).

Μετά από μία εβδομάδα, διαπιστώθηκε σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματα. Μετά από τρεις μήνες θεραπείας, το 53% των ασθενών παρουσίασαν πλήρη εξάλειψη των δερματικών κυψελών της κνίδωσης, ενώ σε βάθος χρόνου το 44% δεν ανέπτυξαν το παραμικρό σύμπτωμα φαγούρας.

Πηγή: healthpress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: