Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΧ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Πιο ενεργά στην αγορά της αεριοκίνησης, του εφοδιασμού των ΙΧ οχημάτων με φυσικό αέριο, μπαίνει η ΔΕΠΑ.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε τα άμεσα πλάνα της στον συγκεκριμένο τομέα και ειδικότερα ανακοίνωσε το πρόγραμμα FISIKON. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια προχωρά μέσα στο έτος στο άνοιγμα έξι με επτά νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Μέσα στο 2014,
στόχος είναι να λειτουργήσει άλλα τέσσερα έως έξι πρατήρια.
Ιλιον και Ανθούσα
Τα δύο πρώτα είναι ήδη διαθέσιμα στους καταναλωτές στο Ιλιον και την Ανθούσα Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμπορική λειτουργία των πρατηρίων φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Κηφισιά.
Το άνοιγμα της νέας αγοράς, που σηματοδοτείται με την εισαγωγή του FISIKON, θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ενός καυσίμου κίνησης που διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΑ εφοδιάζει εδώ και χρόνια με φυσικό αέριο οχήματα κοινωφελούς σκοπού όπως τα λεωφορεία, τα απορριμματοφόρα δήμων, καθώς και ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: