Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Δεν χρειαζόταν να μου το επιβεβαιώσει  η πηγή μου αφού πλέον  είναι ηλίου φαεινότερο
 Το νοσοκομείο Άμφισσας έχει ήδη μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο Κέντρο Υγείας , Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει από ένα ιατρό κάθε ειδικότητας αλλά νοσηλεία δεν θα μπορεί να γίνει.
Έτσι μετά τον ένα και μοναδικό καρδιολόγο που υπάρχει, τον ΚΑΝΕΝΑ νεφρολόγο έχουμε πλέον μόνο ΕΝΑΝ  χειρούργο ορθοπεδικό ,  μετά τον διορισμό του καλού επιστήμονα Αποστόλη Φασούλα στη Λήμνο. Μας έμεινε λοιπόν μόνο ο κος  Ζαχαρόπουλος   ο οποίος όμως δεν θα κάνει προγραμματισμένα χειρουργεία γιατί ο νόμος  και η ηθική  για την ασφάλεια του ασθενούς ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ  την παρουσία δύο χειρουργών για να αναλάβει ο δεύτερος σε περίπτωση που ο πρώτος πάθει κάτι-
Έτσι,
πλέον θα μπορούν να γίνουν τα πολύ έκτακτα χειρουργού όπως πχ από τροχαία με την παρουσία γενικού χειρούργου ως δεύτερου ιατρού. Όσο για τα τακτικά χειρουργεία απλά θα διοχετεύονται στα διπλανά νοσοκομεία με ότι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία και χρήματα για τον ασθενή και τους συγγενής του.
Αίσχος τους και πάλι αίσχος τους
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Και όμως όλοι και όλες κινούνται σε ρυθμούς  πλήρους αδιαφορίας., Σαν να πηγαίνουν όλα καλά, Δεν βγήκε ούτε ένα πανό διαμαρτυρίας, δεν έγινε ούτε μια κινητοποίηση, δεν είχαμε κανενός την παραίτηση ή βρε αδελφέ τη διαμαρτυρία σε ανώτατο επίπεδο.
Και εδώ μην ακούσω τις βλακείες ότι φταίει μόνο η βουλευτής  Φωκίδας  , η κα Ασπασία Μανδρέκα, καθώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό αλλά αφορά κάθε νοσοκομείο, σε κάθε νομό.
Ειλικρινά δεν θέλω να βγάλω «λάδι» την κα Μανδρέκα που ούτως ή άλλως ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό έχει τις δικές της τεράστιες ευθύνες.
 Όμως θα ήταν σαν να έβλεπα το δέντρο και να έχανα το δάσος αν ισχυριζόμουν ότι το πρόβλημα το έχει μόνο η Φωκίδα , αν έλεγα ότι η Φωκίδα είναι «κόλαση» και οι άλλοι νομοί «παράδεισος».
Για αυτό λέω και ξαναλέω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας καθώς αν θέλαμε να αντιδράσουμε θα μπορούσαν όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συνεργαστούν και να χαράξουν την δικιά τους επιθετική γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: