Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Φ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «ΜΕ ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΤΣΑΜΠΑ»

 «Με έμπλεξαν τσάμπα»
-Δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά και τονίζει ότι ο πρώην φίλος του και κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε στήσει βιομηχανία απάτης.
-«Όλη μου η εμπλοκή αφορά ένα οικόπεδο που είχα αγοράσει για να κατασκευάσουμε ένα πολυόροφο πάρκινγκ με την Αρετή Τσοχαντζοπούλου», τονίζει.
 «Δεν έχω καμιά σχέση με όλα αυτά. Έμπλεξα και ταλαιπωρήθηκα τσάμπα» δηλώνει στην εφημερίδα μας ο πρώην βουλευτής Φωκίδας Φώτης Αρβανίτης, για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, όπου ενεπλάκη στο σκάνδαλο Τσοχαντζόπουλου.
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Φώτης Αρβανίτης καταδικάστηκε σε έξι χρόνια με αναστολή, για νομιμοποποίηση εσόδων, χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης κατ’ επάγγελμα νομιμοποίηση εσόδων, που αναγνωρίστηκε σε άλλους συγκατηγορούμενούς του. 
Ο πρώην βουλευτής έχει προσφύγει στο Εφετείο.
Ο κ. Αρβανίτης επιμένει,
στην υπερασπιστική του γραμμή και τονίζει ότι το δικαστήριο στάθηκε σε μια και μόνη συναλλαγή που αφορούσε την αγορά οικοπέδου. «Είχαμε συμφωνήσει με την κόρη του Τσοχαντζόπουλου, Αρετή, να φτιάξουμε ένα πολυώροφο πάρκινγκ. Πήγα και αγόρασα ένα διαθέσιμο οικόπεδο δίπλα σε ένα που είχε ήδη αυτή. Μετά από κάποιο διάστημα αντιλήφθηκα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η ιστορία αυτή και αποφάσισα να το πουλήσω. Το έδωσα στην Αρετή Τσοχαντζοπούλου», τονίζει.
Απαντώντας στην ερώτηση της εφημερίδας μας υποστηρίζει ότι το είχε αγοράσει στην αντικειμενική του αξία και το πούλησε στην αντικειμενική του αξία. «Στο μεταξύ όμως είχε αλλάξει η τιμή της αντικειμενικής αξίας», διευκρινίζει.
«Το δικαστήριο θεώρησε ότι αυτή η συναλλαγή εντάσσεται στον κύκλο της βιομηχανίας απάτης που είχε στήσει ο Τσοχαντζόπουλος. Εγώ δεν έχω καμιά σχέση με όλα αυτά», λέει ο κ. Αρβανίτης και εκφράζει την ελπίδα η αλήθεια να λάμψει στο Εφετείο, στο οποίο έχει προσφύγει. «Εξυπακούεται ότι και μια μέρα να με καταδίκαζαν θα προσέφευγα στο Εφετείο», δηλώνει.
Εκφράζει την πικρία ότι κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε χωρίς να φταίει, ενώ το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ούτε καν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Θεωρεί σίγουρη την ενοχή του πρώην φίλου του και κραταιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι ήταν σωστή η απόφαση του Δικαστηρίου για τον κ. Τσοχαντζόπουλο, αλλά θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο σκληροί απέναντί του οι Δικαστές.
«Βεβαίως και είναι ένοχος», απαντά σε σχετική μας ερώτηση για τον κ. Τσοχαντζόπουλο και τονίζει ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τίποτε απ’ όσα τον κατηγορούν. «Το ΚΥΣΕΑ δεν διαπραγματεύεται αγορές και πωλήσεις. Μόνο αποφασίζει και κακώς το επικαλείται. Αυτά που προσπαθεί ο Τσοχαντζόπουλος να δικαιολογήσει δεν δικαιολογούνται», τονίζει. «Είναι ένοχος για όλα. Είχε στήσει βιομηχανία απάτης. Έμπλεξε όλο τον κόσμο. Ανθρώπους που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέσεις με όλο αυτό», υποστηρίζει.
Για τη προσωπική φιλία που είχε με τον κ. Τσοχαντζόπουλο υποστηρίζει ότι τον γνώριζε από παλιά. «Δεν εργαζόταν ποτέ για μένα, όπως λέγεται. Απλώς στεγαζόταν στο γραφείο μου. Στο παρελθόν μου είχε φτιάξει και δυο μελέτες. Αυτό όμως πριν το 1980», τονίζει.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρβανίτης εκλέχθηκε βουλευτής Φωκίδας σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το αραγμένο 1989 -1990, όπου δεν μπορούσε, στον απόηχο του σκανδάλου Κοσκωτά να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε από τον κ. Τσοχαντζόπουλο, με τον οποίο διατηρούσε στενούς πολιτικούς και προσωπικούς δεσμούς. Όταν έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ο κ. Αρβανίτης έθεσε ξανά υποψηφιότητα, όπου και επανεκλέχθηκε.
Η βουλευτική του καριέρα ολοκληρώθηκε το 1996 και κατά μια έννοια ταυτίζεται με το τέλος του κύκλου της πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Αρβανίτης το 1996 αποφάσισε να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα, αν και ως εκλεγμένος βουλευτής είχε κάθε δικαίωμα να δοκιμάσει ξανά την τύχη του. Δεν είναι λίγοι οι πρώην συνεργάτες του που αποδίδουν την αποχώρησή του, στην υποψηφιότητα τότε του κ. Δημήτρη Θάνου, που φαινόταν ότι θα σαρώσει στις εκλογές, όπως και έγινε.
Το 2006 ο κ. Αρβανίτης επανεμφανίστηκε, καθώς συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της κ. Γιώτας Γαζή, ως νομαρχιακός σύμβουλος. Η επιλογή του αυτή αποδίδεται σε προσωπική χάρη στην κ. Γαζή, αλλά και στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε επιβαρυνθεί και είχε δημιουργηθεί κλίμα έντονης ηττοπάθειας από τις διαδοχικές παραιτήσεις των αρχικώς ορισθέντων επικεφαλής, κυρίων Γιώργου Πήτα και Αποστόλη Καραχάλιου. Ο κ. Αρβανίτης δεν περίμενε να ολοκληρωθεί η θητεία του και παραιτήθηκε αρκετά πριν τη λήξη της νομαρχιακής θητείας για λόγους υγείας.

ΠΗΓΗ.www.orafok.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: