Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ (VIDEO)

Η ιστορία της μικρής Μαρίας έφερε στην επιφάνεια μια σκληρή πραγματικότητα. Η Ελλάδα είναι η «Γη της Επαγγελίας» για τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών.Ο υπερβολικά μεγάλος χρόνος αναμονής για υιοθεσία μέσω ιδρυμάτων, καθώς και τα «παραθυράκια» του νόμου δίνουν πάτημα στη δράση των επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τον πόνο των άκληρων ζευγαριών και την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα παιδί.
Διεθνή μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις του εξωτερικού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια.
Ο φάκελος όμως παράνομες υιοθεσίες στην χώρα μας παραμένει ερμητικά κλειστός.
Στην Κεντρική Ελλάδα και την Φθιώτιδα η πρώτη μεγάλη υπόθεση σκάει σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία το 2003.
Στην υπόθεση εμπλέκονται γνωστός δικηγόρος και γιατρός.
Η δεύτερη υπόθεση ήρθε στο φώς το 2011. Το κύκλωμα εντόπιζε γυναίκες Ρομά στη Βουλγαρία,
τις έφερναν στην Ελλάδα, τους έπαιρναν τα μωρά και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων αντί 20.000 - 25.000 ευρώ.Στο διάστημα της έρευνας εντοπίστηκαν τουλάχιστον 17 γυναίκες θύματα του κυκλώματος. Ορισμένες από τις γεννήσεις είχαν γίνει πάλι στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ ο αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είχε έδρα πάλι στις Λιβανάτες.

Παρόλαυτά η είδηση περνά ανώδυνα από τα μέσα ενημέρωσης και η οικονομική και πολιτική επικαιρότητα σκιάζει την εποχή εκείνη αυτό το θέμα κρύβοντας τις πραγματικές του διαστάσεις.
Μια γενετική ανωμαλία και ένα ξανθό κοριτσάκι ανάμεσα σε Ρομά φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα αποδεικνύοντας πως έχουμε αργά αντανακλαστικά.

Η εμπορία βρεφών ευδοκιμεί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια και στον πυρήνα του προβλήματος βρίσκεται η αντιφατική νομοθεσία.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης και από τις ελάχιστες σε όλο τον κόσμο που επιτρέπει την ιδιωτική υιοθεσία δηλώνει στο Star o πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Παναγιώτης Συγγούρης.

«Οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να ελέγξουν το κατά πόσο τα δημόσια έγγραφα είναι έγκυρα ή πλαστά» εξηγεί ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Τσακτάνης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενα τα κυκλώματα να είναι σε θέση να εξαπατήσουν τις δικαστικές αρχές αλλά και τους δικηγόρους που αναλαμβάνουν υποθέσεις υιοθεσιών.





 από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: