Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Ταμιευτήρα της Τολοφώνας στη θέση «Χαρμίσκο» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας
Με θετική εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κου Αντώνη Τερζή θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2013
  • Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Ταμιευτήρας Τολοφώνα στη θέση «Χάρμισκο» και αρδευτικό δίκτυο» στο Δήμο Δωρίδας   Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ.
  • Πρόκειται για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου «Ταμιευτήρας Τολοφώνας και αρδευτικό δίκτυο» στη θέση ‘Χάρμισκο’ Δ.Ε. Τολοφώνας Δήμου Δωρίδος Π.Ε. Φωκίδας.
  • Σκοπός της κατασκευής του φράγματος είναι, η εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών της πεδινής περιοχής Ερατεινής, Τολοφώνας, Αγ. Νικολάου και Πανόρμου, η εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών της Δ.Ε. Τολοφώνας, η βέλτιστη αξιοποίηση της λεκάνης απορροής, η αντιπλημμυρική προστασία των κατάντη περιοχών, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μέσων δασοπυρόσβεσης και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή με τη δημιουργία λιμναίου στοιχείου και ανάπτυξης αντίστοιχου οικοσυστήματος.
Επίσης, θετική θα είναι και η εισήγηση για τα ακόλουθα θέματα τα οποία αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, και είναι τα ακόλουθα:

  • Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE με κωδικό «140 2303 ΤΡΙΖΟΝΙΑ -Χ» στη θέση «ΥΨΩΜΑ ΠΥΡΓΑΚΙ» του Δήμου Δωρίδας.
  • Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE με κωδικό ΚΟΝΙΑΚΙΟΣ Χ 1402282 (Δ. Δωρίδος, Ν. Φωκίδας). 
  • Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE με κωδικό ELATOS- Χ 1402215 (Δ. Δελφών, Ν. Φωκίδας).


       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: