Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις ημέρες και τα έργα των επικεφαλής του Δήμου Δελφών.
Το zougla.gr, μετά
 το εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο «Δήμος κερνάει, πολίτες πληρώνουν» (το οποίο απασχόλησε τόσο τις εισαγγελικές αρχές όσο και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή), ανοίγει εκ νέου τον φάκελο της «αμαρτωλής» Δημοτικής Αρχής, με αφορμή την έρευνα που έκανε η Πολεοδομία σχετικά με παράνομες εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται κεραίες μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η έρευνα έρχεται να προστεθεί στο κάδρο των αποκαλύψεων, μετά την ανάδειξη από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα του γεγονότος ότι ο Δήμος, την ώρα που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν χαράτσια και υπέρογκους φόρους, διέθετε τα χρήματα των φορολογουμένων για την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος παράνομου καταυλισμού Ρομά της περιοχής.
 
Σήμερα, στο επίκεντρο του ρεπορτάζ τίθεται η εκμετάλλευση αυθαίρετων κτισμάτων,

στα οποία η Δημοτική Αρχή όχι μόνο έχει τοποθετήσει παράνομα κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών αλλά, χρησιμοποιώντας -για ακόμη μια φορά- τα χρήματα των δημοτών πληρώνει τους συντηρητές και εξοφλεί τους λογαριασμούς ρεύματος των εγκαταστάσεων!

Εκπέμπουν από αρχαιολογικό χώρο


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στον πολύπαθο δήμο υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παράνομες εγκαταστάσεις, η καθεμία από τις οποίες φιλοξενεί περίπου έξι με οχτώ κεραίες.

Ενδεικτικό της παρανομίας που συντελείται είναι ότι ένα από αυτά τα κτίσματα βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, δηλαδή εντός ζώνης η οποία, σύμφωνα με τον κανονισμό, θα έπρεπε να ήταν απόλυτα προστατευμένη.

«Στεγάζονται παράνομες κεραίες μέσα σε κτίσμα που βρίσκεται στο δελφικό τοπίο στη ζώνη προστασίας απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο Δελφών και το μουσείο της περιοχής» αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.





«Γκρεμίστε τα»


Οι καταγγελίες και οι αναφορές σχετικά με τις παράνομες εγκαταστάσεις στους Δελφούς προκάλεσαν την παρέμβαση της Πολεοδομίας, στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν την περιοχή προκειμένου να ελέγξουν την βασιμότητα των καταγγελιών.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν πλήθος παραβάσεων και παραβιάσεων. Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν διέθεταν τις απαιτούμενες άδειες και οι κεραίες είχαν τοποθετηθεί παράνομα.

Έπειτα από αυτό, η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και στο ΙΚΑ, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν πρόστιμα. 

Όπως επισημαίνουν στο zougla.gr οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα, «σήμερα βγήκε απόφαση της Πολεοδομίας σύμφωνα με την οποία πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου Δελφών τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, φιλοξενούν παράνομες κεραίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις «δραστηριότητες» του Δήμου Δελφών έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πόπη Γερακούδη.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...


ΠΗΓΗ.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: