Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

TΟ ΤΡΟΜΩΔΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ανησυχεί η Ευρώπη, προφανώς πέφτει και αυτή σαν και μας …από τα σύννεφα, με το γκάλοπ- σοκ του «Νουβέλ Ομπσερβατέρ», που δίνει στο γαλλικό Εθνικό Μέτωπο το 24% των ψήφων, εάν οι ευρωεκλογές γίνονταν τώρα, έναντι 22% της Δεξιάς «Ενωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα» και 19% των κυβερνώντων Σοσιαλιστών.
Η πολυφορεμένη φράση του Μαρξ από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, για ένα φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη και εννοούσε τον Κομμουνισμό, έχει αλλάξει περιεχόμενο και χρώμα. Είναι, πλέον, το σύννεφο της Ακροδεξιάς σε όλες τις παραλλαγές της και τις αποχρώσεις του γκρίζου. Κόμματα αντιευρωπαϊκά, ξενοφοβικά, αντιμεταναστευτικά, εθνοκεντρικά, αλλά και εξτρεμιστικές νεοναζιστικές οργανώσεις
Τα κόμματα των Κοινοβουλίων,
αποδέχονται τις αρχές του δημοκρατικού Πολιτεύματος και δεν επιδιώκουν την βίαιη ανατροπή του. Δίπλα τους, ωστόσο, θάλλει ο χώρος των εξτρεμιστικών νεοναζιστικών οργανώσεων και ομάδων, που ευτυχώς προς το παρόν δεν έχουν απήχηση σε ευρέα τμήματα των ευρωπαϊκών πληθυσμών, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται η δυναμική τους.
Εκτός της Γαλλίας, στην Ουγγαρία υπάρχει σχεδόν πανομοιότυπη Χρυσή Αυγή, το Jobbik, που αυτοπροσδιορίζεται ως «ριζοσπαστικό, χριστιανικό και πατριωτικό κόμμα».  Στην Αυστρία, το κόμμα της Ελευθερίας, με 22%, κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές, στην Ολλανδία το κόμμα της Ελευθερίας, κατά μεταναστών και Ισλάμ, στη Γερμανία με τις τόσες πληγές το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα είχε 1,3% στις πρόσφατες εκλογές. Δεν εκπροσωπείται στην Μπούτεσταγκ, αλλά διαθέτει βουλευτές σε 2 από τα 16 κρατίδια.
Στην Ιταλία το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Εργασίας θυμίζει έντονα το κόμμα των Ναζί NSDAP (Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα Εργασίας) και κατέκτησε έδρες σε δύο δημοτικά συμβούλια. Αρνείται κάθε απονομή ιθαγένειας σε ξένους και ζητά να κλείσει η Ευρώπη τα σύνορά της σε μετανάστες άλλων ηπείρων. Τέλος, στη Βρετανία το Εθνικό Κόμμα, που στις δημοτικές εκλογές του 2008 συγκέντρωσε 5,2% ζητεί την απέλαση όλων των μεταναστών και την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Βρετανία.
Ενδεικτική η αναφορά, καθώς το τόξο της Ακροδεξιάς απλώνεται ζοφώδες σε όλη την Ευρώπη και, φυσικά, στις νεότευκτες Δημοκρατίες που αναδύθηκαν από τον υπαρκτό σοσιαλισμό.
Στο τρομώδες αυτό σκηνικό, αμήχανοι ηγέτες προσπαθούν με ξόρκια και δηλώσεις πολιτικής ορθότητας, να αντιμετωπίσουν ένα κοινωνικό γεγονός που γίνεται ρεύμα. «Απέναντι στους εξτρεμισμούς το καλύτερο είναι να σηκώσουμε το κεφάλι», δήλωσε ο Ολάντ μετά το 24% της Λεπέν, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο μετά τις ευρωεκλογές να έχουμε ένα Κοινοβούλιο αποτελούμενο σε μεγάλο μέρος του από αντιευρωπαίους. Επίσης, η αρμόδια κοινοτική επίτροπος καθώς και οι εκπρόσωπο της λιθουανικής προεδρίας και του Συμβουλίου της ΕΕ, αρκέστηκαν να καταδικάσουν τον εξτρεμισμό είτε προέρχεται από την Δεξιά, είτε …από την Αριστερά!!! (θαυμαστικά για το ανώφελο της ρήσης, καθώς ο εξτρεμισμός της άκρας Αριστεράς, οι ένοπλες ομάδες της δεκαετίας του 70 και των αρχών του 80, έχουν εκπνεύσει το ζειν, και αναζωπυρώνονται ενίοτε μόνο στην ευτυχή χώρα μας). Ανακοίνωσε δε ότι η Κομισιόν έχει εγκρίνει αύξηση κονδυλίων για προγράμματα μνήμης που αφορούν τα εγκλήματα του Ναζισμού και του… Σταλινισμού – τη στιγμή που ένα μόνο ορθόδοξο κομμουνιστικό κόμμα έχει μείνει στην ΕΕ, και αυτό πάλι στην ευκλεή χώρα μας!
Το ανώφελον της τέτοιας δράσης το δίνει η ανακοίνωση έρευνας του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού: Τονίζει ότι η Ευρώπη βυθίζεται σε μια παρατεταμένη περίοδο αυξανόμενης φτώχειας, μαζικής ανεργίας, κοινωνικού αποκλεισμού, μεγαλύτερων ανισοτήτων και συλλογικής απελπισίας ως αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας της τελευταίας τετραετίας, καταλήγει η έρευνα.
Η έρευνα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επικρίνει σφοδρά την πολιτική λιτότητας που εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα το 2009 και προβλέπει εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές για δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους. Μαζική ανεργία – ιδίως για τους νέους – 120 εκατ. Ευρωπαίους κάτω από το όριο της φτώχειας ή κοντά σε αυτό, αυξανόμενα κύματα παράνομης μετανάστευσης συγκρουόμενα με ανερχόμενη ξενοφοβία στις χώρες υποδοχής, αυξανόμενος κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής και πολιτικής αστάθειας που υπολογίζεται δυο ως τρεις φορές υψηλότερος από τα περισσότερα άλλα μέρη του κόσμου, μεγαλύτερα επίπεδα ανασφάλειας στην παραδοσιακή μεσαία τάξη. Όλα αυτά συνδυάζονται για να κάνουν το ευρωπαϊκό μέλλον πολύ αβέβαιο…

Αυτό είναι το θερμοκήπιο μέσα στο οποίο επωάζεται η Ακροδεξιά καθώς οι λαοί, αγωνιώντες για το μέλλον τους, δεν θα συγκινηθούν από τις ..εκδηλώσεις μνήμης, καθώς, σύμφωνα με τη έρευνα «Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της κρίσης αυτής δεν έχουν φανεί ακόμη. Τα προβλήματα που προκλήθηκαν θα είναι αισθητά επί δεκαετίες, ακόμη και αν η οικονομία βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: