Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

«ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ»

Καθολική η αντίδραση των ένστολων για το άρθρο 212 του πολυνομοσχεδίου
Δρόσος Παρασκευάς: «Ραντεβού στις κάλπες κα Μανδρέκα αν ψηφίσετε το επίμαχο άρθρο»
Δημήτρης Ντούμας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας: «Τι περιμένεις από ένα κράτος που περνά όλους τους νόμους  με τη συμβολή των ΜΑΤ;;; »
Την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 212 του πολυνομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στις επικουρικές τους συντάξεις    ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας .Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα από την ελληνικού βουλή και  ο πρόεδρος των Αστυνομικών Δρόσος Παρασκευάς προειδοποιεί τη βουλευτή Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα ότι σε περίπτωση που τελικά το ψηφίσει, που πει «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τότε στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν, θα βρει απέναντι της όλους τους αστυνομικούς της Φωκίδας, όλους τους αστυνομικούς της χώρας. Τότε θα δώσουμε ραντεβού στις κάλπες » είπε χαρακτηριστικά
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καταγόμενος από την Άμφισσα,
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών  Δημήτρης Ντούμας που  χτες βρέθηκε στην γενέτειρα του δηλώνοντας ότι θεωρεί εντελώς απαράδεκτη την τακτική της κυβέρνησης «κάθε μήνα μας κρατάνε το 6,67% από τις αποδοχές μας και αυτά τα λεφτά θέλουν να τα εξαφανίσουν.   Το επικουρικό μας ταμείο μας δεν χρηματοδοτείται από το κράτος και αυτή τη στιγμή έχει αποθεματικό 250 εκατομμυρίων ευρώ και φτάνει για τις συντάξεις τουλάχιστον 40 χρόνων. Αυτά τα χρήματα θέλουν να μας πάρουν. Αν ολοκληρώσουν το έγκλημα η αντίδραση μας θα φανεί στις κάλπες» θα πει χαρακτηριστικά και θα συνεχίσει αναρωτώμενος « που θα πάει αυτή η δουλειά; Τμε τα ΜΑΤ τις χωματερές, με τα ΜΑΤ τους νόμους για Παιδεία και Υγεία, με τα ΜΑΤ για τον αθλητισμό. Αυτό είναι το κράτος δικαίου; Το γνωρίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα οι αστυνομικοί κυκλοφορούν με κράνη και ότι σε όλη την Ευρώπη , ακόμη και σε πολλές τριτοκοσμικές χώρες, έχουν καταργηθεί;;;’

Όλοι οι ένστολοι μια γροθιά

Και οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, που κατέθεσαν τις απόψεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συνεχίστηκε χτες  η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου, ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 221.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Xρηστος Φωτόπουλος, έκανε λόγο για δυσφορία και ανησυχία των συναδέλφων του για τις προωθούμενες αλλαγές, προβλέποντας ότι θα επιφέρουν «κύμα φυγής» από το Σώμα. Χαρακτήρισε δε τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αναδρομικών «απαραδέκτη».
«Αν το περάσουν αυτό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους», δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος προσερχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και συμπλήρωσε: «Το μόνο που τους απασχολεί είναι η καρέκλα τους».

Για «χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της επίμαχης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάγκας, και ζήτησε την απόσυρση.
Αν το περάσουν αυτό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα 200 εκατομμύρια των αποθεματικών των ταμείων τους, ενώ σχολιάζοντας τη νέα βελτιωτική διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι ο απώτερος στόχος των εμπνευστών της είναι να εκθέσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, στα μάτια της κοινής γνώμης, ως δήθεν ευνοούμενους. «Μιλάμε για ένα ταμείο, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ ούτε με ένα ευρώ; Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν;» έθεσε το ερώτημα.

Μιλάμε για ένα ταμείο, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ ούτε με ένα ευρώ; Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν;

«Το μόνο που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να υπογράφει τη θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων» ανέφερε ο εκπρόσωπος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος, προσθέτοντας πως πρόκειται για «τοπίο στην ομίχλη». Τα ίδια επιχειρήματα για να καταδικάσει την ρύθμιση προέβαλε και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

www.orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: