Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

“ΑΝΑΦΛΕΞΗ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ – ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά πέρασε το πολυνομοσχέδιο. Για "ταφόπλακα" στο ασφαλιστικό σύστημα των ενστόλων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και προανήγγειλε κινητοποιήσεις διαρκείας.
Υπερψηφίσθηκε, με 50 ψήφους υπέρ, έναντι 47 κατά, το πολυνομοσχέδιο με την αντικατάσταση την τελευταία στιγμή του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της αστυνομίας. Την αντικατάστασή του ζήτησε ο ίδιος.
Εκπρόσωποι των αστυνομικών, που παρακολουθήσαν τη διαδικασία, δήλωσαν απογοητευμένοι, και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις διαρκείας σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αύριο κιόλας οι ομοσπονδίες θα γνωστοποιήσουν σε όλη την Ελλάδα τα ονοματεπώνυμα των βουλευτών,
που με την ψήφο τους, πέρασε το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου, γιατί με αυτό μπήκε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα».
Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε ακόμη ότι την Πέμπτη οι ομοσπονδίες θα εξετάσουν τη «μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».
Οι ένστολοι το μεσημέρι πριν από την ψηφοφορία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και μετά πορεία προς τη Βουλή έξω από την οποία παραμένουν.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανακοίνωσε λίγο πριν από την ψηφοφορία νομοτεχνική βελτίωση με την οποία έδωσε νέα εξάμηνη προθεσμία, έως 30 Ιουνίου 2015, από 31.12.2014 που προβλεπόταν αρχικά, ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων να μπορούν να μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.
Σε ό,τι αφορά στον υπολογισμό του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης παρέσχε προφορική διαβεβαίωση ότι πριν από την έκδοση της δικής του υπουργικής απόφασης θα έχει προηγηθεί πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Ο ένστολοι ενίστανται διότι με τη νομοτεχνική βελτίωση προσετέθη διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισης τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων.
Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Γκ.Χαρδούβελης ανακοίνωσε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ απέσυρε και τη ρύθμιση που πρόβλεπε την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης προκηρύξεων για δημόσιες συμβάσεις στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: