Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ"

Εθνικό κεφάλαιο "Ο κουρασμένος". Ποιός το είπε; Μα ο κατακαημένος ο Καμένος. Όταν λέμε κεφάλαιο, Πάνο μου, τι εννοούμε; Αμοιβαίο κεφάλαιο; Σε δομημένα ομολόγα ίσως; Μήπως μπερδεύτηκες, ήθελες να πιες κεφάλι; Μοσχαροκεφαλή; Θα του πήγαινε καλύτερα. Το βρήκα! Συνθηματικό ήταν. Το κεφάλαιο του Μαρξ, αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ! Πονηρούλη. Μαζί με το εθνικό κάνουν ένα αχταρμά μούρλια. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το Καραμανλής το λες για ξεκάρφωμα έτσι; Γιατί δεν μπορεί να το εννοείς; Εκτός αν πράγματι σε ψεκάζουν.

Πάνο, ο Καραμανλής είναι στη νέα δημοπρασία τη Νουδού. Το εθνικό κεφάλαιο σεμνά και ταπεινά έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια, που εσύ πολύ καλά έκανες και δεν ψήφισες. Ψήφησε μεταξύ άλλων: Μείωση μισθών, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κόψιμο συντάξεων, απολύσεις, όλα τα χαράτσια συμπεριλαμβανομένου του ΕΝΦΙΑ. Για να μην πω χάρη σε ποιόν βγήκε αρχηγός ο "αλήτης και ο προδότης". Το τελευταίο δεν ενδιαφέρει εμένα αλλά εσένα. Να υποθέσω πως υπάκουσες στη γραμμή;

Πάνο, κανονικά το κόμμα σου θα έπρεπε να είχε το ρετιρέ στη γαλάζια πολυκατοικία,
τους περισσότερους ορόφους, ενώ μένει στο ισόγειο σε μια ανήλιαγη γκαρσονιέρα. Το γιατί είναι προφανές. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται εύκολα. Σ' αυτό βοηθάς κι εσύ. Βγαίνεις και κάνεις τέτοιες δηλώσεις που όχι απλά προκαλούν αλλά γεμίζουν αηδία όποιον τις ακούει.

Είναι η άποψη σου, το καταλαβαίνω. Σα δεξιός πιστεύεις κάποια πράγματα. Μάθε όμως πως ο κόσμος που ένιωσε στο πετσί του τα αποτελέσματα της πολιτικής του ανεψιού, έχει άλλη γνώμη. Γνώμη που διαμορφώθηκε από τη διαφθορά των κουμπάρων, από τα ιερά - ανίερα σκάνδαλα, από την πολιτική των δομημένων ομολόγων, την απογραφή, τα "μαστορέματα" για να βγουν τα νούμερα, από τον "εξοστρακισμό" αστυνομικών πυρών, από όλα αυτά που τον έκαναν να δώσει στο "εθνικό σου κεφάλαιο" το μικρότερο ποσοστό σε κόμμα εξουσίας πριν το μνημόνιο.

Ξέρει επίσης ο άνεργος, ο συνταξιούχος, σύγχρονος δουλοπάροικος (γιατί δεν υπάρχουν πια εργαζόμενοι) ποιός την έκανε με ελαφρά, αφού πρώτα διόγκωσε το χρέος και το έλλειμμα. Ποιός έκανε ευθανασία στην ήδη μισοπεθαμένη οικονομία.

Ο Καραμανλής είναι ικανός για ένα μόνο πράγμα: Να τρώει κοψίδια. Δώσε του σπληνάντερο, κοκορέτσι, καμιά οχτακοσαριά σουβλάκια κι είναι στο στοιχείο του. Αν του πεις για πολιτική τον στεναχωρείς, τον κάνεις να χάνει μπουκιές. Θα αφήσει τώρα την μακαρονάδα να ασχολείται με τη χώρα; Μεγάλη απαίτηση έχεις από αυτόν.

Δε θα σχολίαζα, αλλά λες να κάνεις συνεταιρισμό με τον Αλέξη. Ρώτησες τον "σύντροφο" σου τη γνώμη έχει για τον εξολοθρευτή της μπριζόλας; Αν θέλει αυτόν για κουμπάρο, να κάνετε το γάμο, να ζήσετε, καλούς απογόνους και να μου κρατήσετε ένα κανελί με βούλες. Αν έχει, όπως έχω ακούσει, αλλεργία, τότε μην τον αναφέρεις θα χαλάσει το ειδύλλιο. Άσε που αυτοκαταστρέφεσαι. Γιατί όταν λες τέτοια σου φεύγουν εκείνοι που δεν γουστάρανε αυτούς που έμειναν στη ΝΔ. Πάνε άλλοι αριστερά και άλλοι πιο δεξιά.

Οπότε μην το ξαναπείς Πάνο μου, κακό! Θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: