Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ:       «Διήμερο σεμινάριο για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών»
Στις 29 και 30 Οκτωβρίου διεξήχθη διήμερο σεμινάριο για τα στελέχη εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, στην αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών με θέματα:
1.    Το εκπαιδευτικό έργο στην Περιφερειακή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας, και
2.    Υποστηρίζοντας την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών,
με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕ & ΔΕ Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
για τα στελέχη εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας (Σχολικούς Συμβούλους και Δ/ντές Εκπαίδευσης ΠΕ).
Την διημερίδα χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Ιωάννης Ράμμος μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ράμμος τόνισε τα εξής:
«Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για την γνωστική και κοινωνικο­συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών· εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, οικονομικής και αξιακής, είναι ευκαιρία να στρέψουμε την προσοχή μας στην παιδεία γιατί αποτελεί την πλέον ασφαλή επένδυση και τη σίγουρη διέξοδο για την πολιτική και κοινωνική ανόρθωση της χώρας.
Όπως άλλωστε έλεγε και ο Έρασμος, η σωστή εκπαίδευση της νεολαίας αποτελεί  τη βασική ελπίδα ενός έθνους. Εσείς διαμορφώνετε μαζί με τους γονείς τον ανεκτίμητο πλούτο αυτής της χώρας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας· το πιστεύω αυτό…
Σας καλωσορίζω σήμερα στο νομό μας και ειδικά στους Δελφούς, έναν τόπο μοναδικό με ιδιαίτερη ιστορική, πολιτιστική και αρχαιολογική αξία για όλο τον κόσμο και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της θα στηρίξει κάθε προσπάθειά σας που στοχεύει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος των μαθητών και εν τέλει της κοινωνίας μας και μη ξεχνάτε ό,τι όλοι οι μαθητές πρέπει να επισκέπτονται τον Αρχαίο χώρο των Δελφών.»


                                                                                             Από την ΠΕ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: