Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ!

Η κτηνιατρική ομάδα της Animal Action αποτελούμενη από τους  Ειρήνη Ρέσου, τον  Αλέξανδρο Κονδυλίδη, και Ανδρέα Γεωργάκη επισκέφθηκαν την Ερατεινή Φωκίδας όπου πραγματοποίησαν ένα πρόγραμμα στειρώσεων στα αδέσποτα της περιοχής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Φιλοζωικού  Συλλόγου Πανόρμου, Ερατεινής Τολοφωνος (ΠΕΤ) και του Δήμου της περιοχής.


Οι κτηνιατρικές πράξεις εκτελέστηκαν στo κτηνιατρείο του κ. Παναγιώτη Πανάγου, ο οποίος διέθεσε δυο μέρες εθελοντικά το ιατρείο του για να φιλοξενηθούν οι στειρώσεις στο χώρο του και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό.

Συνολικά στειρώθηκαν 29 αδέσποτα ζώα,
17 θηλυκές γάτες και 12 θηλυκά σκυλιά και οι εθελοντές του ΠΕΤ ήταν παρόντες στο να υποστηρίξουν τους κτηνίατρους στη μεταφορά των ζώων και τη μετεγχειρητική τους φροντίδα.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ΠΕΤ, κα Ειρήνη Αγάπη Κορφιά, "....επισημαίνουμε πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασίας με το Δήμο στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων αλλά και την ενεργητική και παθητική κακοποίηση που είναι δυστυχώς κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας... για μας η φιλοζωία είναι έκφραση αγάπης και ανθρωπιάς όχι μόνο για τα ζώα αλλά για τον άνθρωπο… Είναι δείγμα Παιδείας και Πολιτισμού μιας κοινωνίας και καλούμε να ενωθούν μαζί μας και άλλοι σε αυτή την προσπάθεια… Ο Εθελοντισμός είναι η μεγαλύτερη δύναμη!". Απόψεις που μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους ως φιλοζωικός οργανισμός.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές του ΠΕΤ, τον κο Πανάγο και το Δήμο Ερατεινής και υποσχόμεθα ότι θα επαναλάβουμε σύντομα το εχγείρημα, σκοπεύοντας να στειρώσουμε και άλλα ζώα στην περιοχή, υποστηρίζοντας έτσι το φιλοζωικό έργο του ΠΕΤ.

Αναδημοσίευση από εδώ, όπου θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ.ilaliatisroumelis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: