Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ!

Άκουσα μόλις τον Γιώργο Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, να λέει στη βουλή ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου άκουγε και εφάρμοζε το διάγγελμα περικοπών του Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ το 2009, η Ελλάδα δε θα απέφευγε το μνημόνιο αλλά θα έμπαινε με καλύτερους όρους #φσσστμποοοοοινγκ ....

Δυστυχώς, αν κάνει ο βουλευτής Κοντογιάννης το τεστ που αναρτήσαμε ''πόσο ψεκασμένος είσαι'' και στείλουμε το αποτέλεσμα στον Καμμένο, θα δώσει όσα όσα στη ΝΔ για να τον κάνει μεταγραφή στους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
Επί παραδείγματι,
υπάρχει ερώτηση για την αναφορά Κοντογιάννη:

2014-10-09_8.33.20_.png

Η απάντηση είναι φυσικά το 1. Πολλοί λένε ότι «ο Καραμανλής στη ΔΕΘ το 2009 ανακοίνωσε μέτρα» αλλά δεν λένε ότι κανένα από αυτά δεν αφορούσε το έλλειμμα του 2009 που μας έστειλε στο Μνημόνιο! Η δε δημοσιονομική επίπτωση των υποτιθέμενων «μέτρων» Καραμανλή στο έλλειμμα του 2010, όπως π.χ. το πάγωμα μισθών στο Δημόσιο, ήταν περίπου 500 εκατομμύρια, δηλαδή 0,3% του ΑΕΠ. Τίποτα.Η κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο με την κατάργηση της απόσυρσης εξοικονόμησε άμεσα μετά τις εκλογές περίπου τα ίδια.

Ο κ. Καραμανλής είχε μιλήσει για κανόνα μίας πρόσληψης για κάθε δύο αποχωρήσεις στο δημόσιο. Ο Παπανδρέου για άμεση κατάργηση όλων των χιλιάδων stage και συμβάσεων έργου στο δημόσιο και εφάρμοσε τον κανόνα 1 προς 5: μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Ο Καραμανλής υποσχέθηκε μείωση των υπερωριών κατά 30%, ο Παπανδρέου άμεση κατάργηση όλων των αμειβόμενων επιτροπών στο δημόσιο – και το έκανε. Μία από τις καλύτερες αποδομήσεις της παρουσίας του Καραμανλή στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009 είχε κάνει ο Αντώνης Καρακούσης. Ναι ο Καρακούσης από ΤΟ ΒΗΜΑ...


Μπορεί βέβαια να συνεχίσει το τεστ ο κύριος Κοντογιάννης και να μάθει τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου:


2014-10-09_8.30.49_.png

Η απάντηση είναι το 2! Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τις εκλογές του 2009 και προ Μνημονίου, όχι μόνο μείωσαν το έλλειμμα του 2009 κατά 1 δισ. περίπου αλλά είχαν καταφέρει να μειώσουν και το έλλειμμα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του 2010 κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009!

Κι όμως, ο μύθος -αλλά και ο βουλευτής Κοντογιάννης- λέει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πήρε μέτρα!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: