Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΠΡΙΝ ΤΑ 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Οι μέρες περνούν και η αξιολόγηση δεν λέει να κλείσει.
Παρότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη φέρονται, τουλάχιστον κατά δήλωσή τους, αποφασισμένα να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, αυτές ακόμη να τελεσφορήσουν.
Οι ημερομηνίες που δίνονται αποδεικνύονται, μέχρι στιγμής, όλες λάθος.
Δεν αναφέρομαι σ' αυτές του Φεβρουαρίου που μας έλεγαν, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός, τα Χριστούγεννα ούτε του Μαρτίου για τις οποίες μας έλεγαν τον Ιανουάριο, αλλά για αυτή της 4ης (και στη συνέχεια της 8ης Απριλίου), την οποίαν προεξοφλούσαν πριν από περίπου 25 ημέρες.
Όπως μιλάω και για την Κυριακή (σήμερα) που είπε ο Ευκλείδης και η οποία έγινε Τρίτη 12/4 και μετά πάμε για τις 14-15/4 στην Ουάσιγκτον και ύστερα για τις 22/4 στο Eurogroup.
Ενώ μέχρι πριν μερικές ημέρες,
θεωρούσα πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο, άντε εικοσαήμερο, του Απριλίου θα είχε υπάρξει συμφωνία, δεν σας κρύβω ότι πλέον αρχίζω και αμφιβάλλω.
Πλέον δεν είμαι σίγουρος αν και οι βουλευτές μας την Μεγάλη Τρίτη θα είναι στη Βουλή -αντί για τις εκκλησίες προκειμένου να ψάλλουν το τροπάριο της Κασσιανής- για να επικυρώσουν με την ψήφο τους τη νέα πορεία των φορολογουμένων προς τον Γολγοθά.
Με όσα μαθαίνω, ακούω και διαβάζω δεν αποκλείω να αποδειχθεί αληθινός ο φόβος του Ευκλείδη Τσακαλώτου: "καήκαμε αν πάμε για τον Μάϊο", εννοώντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Το γεγονός ότι η πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Απριλίου αρχίζει και παίζει ως υπαρκτό σενάριο από παράγοντες του κουαρτέτου μόνον σε μελαγχολικές σκέψεις εμβάλει.
Και σίγουρα μόνον σε καλό για τη χώρα και τους πολίτες της δεν είναι.
Και πάντως θα οδηγήσει την κυβέρνηση, η οποία είναι λογικό να βιάζεται, σε περισσότερες και μεγαλύτερες υποχωρήσεις προκειμένου να μην, κατά τον Ευκλείδη, "καεί".
Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα έρθει, και πότε θα έρθει, για ψήφιση στη Βουλή και μετά να αποφανθούμε μετά βεβαιότητας για το "σομπρέρο" που θα μας φορέσουν ο "γερά Γερούν" με τον Τόμσεν, αλλά και πόσο θα μας κοστίσουν, σε μέτρα, οι υποκλαπείσες συνομιλίες της "αγελάστου Ντέλιας".
Θέλω να ελπίζω πως ο πρωθυπουργός που έδωσε τα πάντα όλα στη Μέρκελ για το προσφυγικό (που τόσο την ανησυχούν οι επιπτώσεις του στη Γερμανία) κάτι θα εξασφάλισε ως αντάλλαγμα για την Αξιολόγηση.
Κάποιο έστω ολιγότερον επώδυνο, του αναμενομένου, πακέτο μέτρων.
Ελπίζω να σφυρίξει λήξη της παρατάσεως (στην εκκρεμότητα της Αξιολόγησης) πριν αρχίσει η ανάγνωση των 12 Ευαγελίων και να μην οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι που θ' αρχίσουν να χτυπιούνται μετά την Πρωτομαγιά.
Ελπίζω η Γερμανίδα καγκελάριος να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα και να μην του γυρίσει την τελευταία στιγμή την πλάτη, όπως έχει κάνει με τον τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Θέλω να ελπίζω. Πάσχα έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: