Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

«ΣΗΚΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΙΣΘΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται με διαδικασίες εξπρές τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν άλλες ανάγκες. 

Άδειασαν τα ταμεία του κράτους όπως φαίνεται και πλέον αδειάζουν και τα ταμεία των νοσοκομείων.
Με έγγραφο που διέρρευσε από το υπουργείο Υγείας, φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου υγείας στηριζόμενη σε παλαιότερη απόφαση του 2015, μεταφέρει τα χρήματα που έχουν τα νοσοκομεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Με βάση το έγγραφο που διέρρευσε οι σχετικές οδηγίες αναμένονται εντός της ημέρας και τα ποσά που σήμερα υπάρχουν στα νοσοκομεία θα αφαιρεθούν μεσυνοπτικές διαδικασίες.
Όμως το ζήτημα είναι πως με τα κονδύλια που διαθέτουν τα νοσοκομεία καλύπτονται βασικές ανάγκες όπως οι μισθοί όλου του επικουρικοί προσωπικού,
η αγορά υλικού αλλά ακόμη και φαρμάκων.
Στην περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση παραμένει καταρχάς άγνωστο εάν τοεπικουρικό προσωπικό θα κάνει Πάσχα ή θα μείνει απλήρωτο.
Δείτε παρακάτω το έγγραφο: 
Λεφτα νοσοκομείων
Επίσης άγνωστο είναι πως θα αγορασθούν βασικά υλικά του μήνα καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα εξυπηρετούν ακριβώς αυτό το σκοπό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς πέρυσι με την πολιτικο-οικονομική κρίση είχαν αφαιρεθεί αντίστοιχα τα ποσά των νοσοκομείων.
Ο γνωστός συνδικαλιστής Πάνος Παπανικολάου μέλος του ΔΣ της Ένωσης ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)σημειώνει στο HealthReport.gr: «Επαναλαμβάνεται η απαράδεκτη κατάσταση της αφαίρεσης όλων των απαραίτητων πόρων από τις μονάδες υγείας αλλά και όλους τους δημόσιους οργανισμούς για την πληρωμή των δόσεων του ληστρικού χρέους σε βάρος της επιβίωσης του ελληνικού λαού».
Ενδεικτικά να σημειωθεί πως ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας διαθέτει σήμερα 1,3 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη των βασικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: