Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα βασανιστήρια αποτελούν μια άγρια πραγματικότητα, ιδιαίτερα τα παλιά χρόνια.  Αυτό που σε ανησυχεί, όμως, δεν είναι τόσο η ύπαρξη τους αλλά το γεγονός ότι αυτοί που τα εκτελούσαν το απολάμβαναν. 
Για την ακρίβεια είχαν δημιουργήσει συσκευές που ήταν ειδικά σχεδιασμένες για να προκαλούν επώδυνο πόνο στους άλλους.

Αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη το πόσο εφευρετικοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι στις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν πόνο και φρίκη στα θύματα τους. Δες παρακάτω τις 10 πιο άγριες τεχνικές βασανισμού που έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο.
 Οι πιο άγριες τεχνικές βασανισμού που έχουν καταγραφεί,


1. Ο χάλκινος ταύρος

brazen bull
Ο χάλκινος ταύρος σχεδιάστηκε στην αρχαία Ελλάδα και ξεκίνησε από τον τύραννο Φάλαρις, ο οποίος ζήτησε την κατασκευή ενός χάλκινου ταύρου για την εκτέλεση των εγκληματιών. Ο ταύρος είχε μια πόρτα που μπορούσε να ανοιγοκλείσει, και από την οποία έμπαινε μέσα το θύμα. Αφού έκλεινε η πόρτα, άναβε μια φωτιά από κάτω και έκαιγε μέχρι το μέταλλο να αλλάξει χρώμα. Το θύμα στην ουσία ψηνόταν μέχρι θανάτου ενώ οι υπόλοιποι τον άκουγαν να ουρλιάζει από πόνο. Ο ταύρος ήταν σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει τις κραυγές να ακούγονται ακόμη πιο δυνατά και να μοιάζουν με εκείνες του ταύρου.

2. Σταύρωση

crucifixion
Αυτό το βασανιστήριο εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα σε κάποιες χώρες, και είναι αρκετά γνωστό λόγω της Σταύρωσης του Χριστού. Αυτή η τεχνική είναι μια αργή και επώδυνη εκτέλεση όπου το θύμα δένεται ή καρφώνεται επάνω σε έναν ξύλινο σταυρό και αφήνεται εκεί να κρέμεται μέχρι να πεθάνει. Αυτό βέβαια μπορεί να διαρκέσει και μέρες.

3. Σούβλισμα

impalement
Από το όνομα του και μόνο καταλαβαίνεις για το τι είδους βασανιστήριο ήταν αυτό. Αυτή η τεχνική βασανισμού ήταν η αγαπημένη του Δράκουλα. Το θύμα αναγκαζόταν να καθίσει επάνω σε ένα αιχμηρό και χοντρό στύλο. Έπειτα σηκώνανε τον στύλο και το θύμα γλιστρούσε επάνω του λόγω του βάρους του. Περνούσαν 3 μέρες μέχρι να πεθάνει το θύμα και λέγεται ότι ο κόμης Δράκουλας έκανε αυτό το βασανιστήριο σε 20000 άτομα ενώ παράλληλα απολάμβανε το γεύμα του.

4. Η καρέκλα του Ιούδα

judas cradle
Αυτό το βασανιστήριο είναι παρόμοιο με το σούβλισμα. Εδώ το θύμα αναγκαζόταν να καθίσει επάνω σε μια καρέκλα που είχε το σχήμα της πυραμίδας. Έπειτα, με σκοινιά τον πίεζαν να καθίσει επάνω της ανοίγοντας την τρύπα του θύματος, και σουβλίζοντας τον σιγά-σιγά. Για να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο το θύμα, το ανάγκαζαν να είναι γυμνό και η καρέκλα δεν πλενόταν ποτέ. Επομένως, αν δεν πέθαινε από το βασανιστήριο, θα πέθαινε από τη μόλυνση.
5. Σιδηρά κόρη (Iron Maiden)
Iron Maiden
Αυτό το βασανιστήριο αποτελείται από μια καμπίνα φτιαγμένη από σίδερο, η οποία στο εσωτερικό της ήταν καλυμμένη με καρφιά που έμπαιναν μέσα στο θύμα. Μόλις το θύμα βρισκόταν εκεί μέσα δε μπορούσε να κουνηθεί εξαιτίας των καρφιών που τον έσκιζαν σε όποια κατεύθυνση και αν γυρνούσε.

6. Γκιλοτίνα

guillotine
Μια γνωστή μέθοδος βασανισμού είναι η γκιλοτίνα, η οποία ήταν φτιαγμένη από μια αιχμηρή λεπίδα που συνδεόταν σε ένα σκοινί. Το κεφάλι του θύματος έμπαινε στη μέση καθώς έπεφτε η λεπίδα, και έκοβε το κεφάλι του θύματος από το σώμα. Επειδή ο θάνατος ήταν ακαριαίος, αυτή η μέθοδος βασανισμού θεωρείται από τις πιο ανθρώπινες.

7. Αρουραίοι

rat torture
Μια από τις πιο σαδιστικές μεθόδους βασανισμού είναι να τοποθετήσεις επάνω στο θύμα ένα κελί μέσα στο οποίο τοποθετούσαν αρουραίους από τη μια πλευρά του. Από την άλλη πλευρά του κελιού τοποθετούνταν κάτι που εξέπεμπε θερμότητα. Το φυσικό ένστικτο του αρουραίου τον οδηγούσε στην απομάκρυνση του από τη θερμότητα. Για να δραπετεύσει άρχισε να σκάβει μέσα στο σώμα του θύματος επιφέροντας του τον θάνατο.

8. Breast Ripper

breast ripper
Οι γυναίκες αποτελούσαν και αυτές θύματα βασανιστηρίων και το παραπάνω όργανο είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτές. Το όργανο αυτό ήταν σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη απώλεια αίματος. Οι δαγκάνες του, οι οποίες ήταν συνήθως κόκκινες από τη φωτιά, τοποθετούνταν στα εκτεθειμένα στήθη των γυναικών ενώ τα καρφιά εισχωρούσαν κάτω από το δέρμα τους. Έπειτα το τραβούσαν και αφαιρούσαν μεγάλα κομμάτια σάρκας με αυτό.

9. Breaking Wheel

breaking wheel
Αυτή η μέθοδος σκότωνε αργά το θύμα. Έδεναν το θύμα επάνω σε μια ρόδα και μετά γυρνούσαν τη ρόδα ενώ ο δήμιος έσπαγε τα άκρα του θύματος με ένα σιδερένιο σφυρί. Με τα κόκαλα σπασμένα, άφηναν το θύμα επάνω στη ρόδα να πεθάνει ή το έβαζαν επάνω σε ένα στύλο ώστε τα πουλιά να φάνε την σάρκα τους ενώ ήταν ακόμη ζωντανοί. Αυτή η μέθοδος βασανισμού ήταν αργή και μπορούσε να πάρει μέρες μέχρι να πεθάνει το θύμα από αφυδάτωση. Μερικές φορές ο δήμιος τους έδινε τη χαριστική βολή χτυπώντας το στήθος και το στομάχι των θυμάτων για να τελειώσει το μαρτύριο τους.

10. Το βασανιστήριο με το πριόνι

saw torture
Σε αυτό το βασανιστήριο το θύμα είναι κρεμασμένο ανάποδα ώστε το αίμα να πέφτει στο κεφάλι και να κρατάει το θύμα ζωντανό και με τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου. Ο δήμιος τότε χρησιμοποιούσε πριόνι και έκοβε το σώμα του θύματος μέχρι να τον κόψει στη μέση. Τα περισσότερα θύματα τα έκοβαν μέχρι την κοιλιά για να παρατείνουν το μαρτύριο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: