Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΔΙΨΑ: ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ… ΔΙΨΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις έξι μίλια μακριά από τις ακτές του Μαραθώνα, εκεί όπου σήμερα ζουν φώκιες, έβρισκαν τραγικό θάνατο από τη δίψα όσοι είχαν καταδικαστεί στην αρχαιότητα.
Το νησάκι, που πήρε το όνομά του από αυτήν την μαρτυρική τιμωρία και ονομάστηκε Δίψα, είναι φορτωμένο από τη βαριά ιστορία των μελλοθανάτων της αρχαιότητας. 
Σύμφωνα με όσα έχουν διασωθεί, στο νησί οι καταδικασμένοι σε θάνατο έμεναν για άγνωστο χρονικό διάστημα. Οι δικαστές επέστρεφαν να δουν αν ζουν ή αν έχουν πεθάνει κι αν κάποιος, αφυδατωμένος, είχε παραμείνει στο ξερονήσι, τότε θεωρούσαν πως οι Θεοί τον ή την είχαν συγχωρέσει και τους έφερναν πάλι πίσω στην πολιτεία των Στείρων στην Εύβοια.
Ποιοι καταδικάζονταν σε θάνατο με δίψα 
Αυτοί οι οποίοι καταδικάζονταν σε θάνατο από δίψα ήταν,
οι βαριά παραβατικοί εκείνης της εποχής και… οι άπιστες γυναίκες! Η μοιχεία αποτελούσε μεγάλο αμάρτημα στις κοινωνίες της αρχαιότητας και η ποινή γι αυτήν την πράξη ήταν πάρα πολύ βαριά. Η βαριά ιστορία αυτού του νησιού όμως δεν σταματά στην αρχαιότητα. Στις 6 Ιανουαρίου του 1904 το ιστορικό ατμόπλοιο «Κλειώ» βυθίστηκε ανοιχτά του Ευβοϊκού και οι ναυαγοί αναζήτησαν καταφύγιο πάνω σε μια βραχονησίδα, χωρίς προμήθειες, χωρίς τρόπο επικοινωνίας ούτε μέσο διαφυγής. Αυτή η βραχονησίδά ήταν η Δίψα. Ένας επιβάτης σκοτώθηκε, ενώ ένας άλλος αποφάσισε να βουτήξει στα παγωμένα νερά και να αναζητήσει βοήθεια. 
Δείτε το βίντεο του UpDrone πάνω από τη Δίψα


Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: