Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

** Υπάρχει κάτι που συνδέει τον Παύλο Πολάκη με τον Μικρό Καραμανλή. Ο Πολάκης ανάβει τσιγάρο σε κλειστό χώρο ως υφυπουργός Υγείας…
Ο Μικρός Καραμανλής έχει στο αυτοκίνητό του εξάρτημα που μπαίνει στην υποδοχή της ζώνης ασφαλείας. Έτσι μπορεί να οδηγεί χωρίς ζώνη χωρίς να ακούει το πίου πίου. Είναι τομεάρχης Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και έχει το εξάρτημα μέσα στο αυτοκίνητο. Ίδια νοοτροπία: περιφρόνηση του νόμου.
* Αν τον αποκαλούμε «Μικρό» είναι για να αποδώσουμε στα ελληνικά το προσωνύμιο «Τζούνιορ». Και για να μην μπερδεύεται ο κόσμος με τη σειρά, ο Εθνάρχης, ο Κώστας, ο Μικρός, στη σειρά των Κωνσταντίνων. Αχιλλέας και Λιάπης κλαδιά στο ίδιο δέντρο.
* Η προσπάθεια προώθησης του Μικρού ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όταν άρχισε να γευματίζει με διευθυντές μεγάλων εφημερίδων, χωρίς να έχει καμία ιδιότητα που να ενδιαφέρει τα μέσα ενημέρωσης. 

Βεβαίως αυτό λέγεται «μηχανισμός» της οικογένειας Καραμανλή. 
Άρχισε να εμφανίζεται σε ειδησάκια,
πολύ πριν εκλεγεί πρώτη φορά. Το σύστημα προσπαθούσε να φτιάξει κάτι από το τίποτα.
* Δεν φταίνε όμως τα μέσα ενημέρωσης. Αν στην Ελλάδα υπάρχει Βασιλική Δημοκρατία, με βουλευτικούς θρόνους, αν το βουλευτικό αξίωμα είναι κληρονομικό, φταίνε οι ψηφοφόροι. Στις Σέρρες (και αλλού) έχουν νοοτροπία κολίγα. Είναι δουλοπρεπείς απέναντι σε κάθε εξουσία. Το ότι ο Μικρός οδηγεί χωρίς ζώνη όντας τομεάρχης Μεταφορών, το βλέπουν ως προνόμιο. Κάποτε το προνόμιο ήταν να δίνουν τις κόρες τους, να απολαύσει ο φεουδάρχης την πρώτη νύχτα της με άντρα. Εξελίσσεται η κοινωνία αλλά όχι και πολύ γρήγορα.
* Σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος δεν υπάρχει ο νεποτισμός της Ελλάδας. Το λίκνο της Δημοκρατίας είναι λίκνο για Δυναστείες.
** ‘Ένα σχόλιο για τον Μανώλη Πετσίτη, άσχετο με το ρόλο του, με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, άσχετο με την απότομη ανέλιξή του. Το σχόλιο αφορά τα σχόλια για τη δουλειά του πριν γίνει αυτό που έγινε. Δεν υιοθετώ το «εισπράκτορας» εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις. Το σχόλιο λοιπόν αφορά τη χαιρεκακία του πλήθους κάθε φορά που μιλά για «πρώην σερβιτόρο». Η υπεροψία και η περιφρόνηση είναι η άλλη όψη της δουλοπρέπειας. Θεωρούν ανώτερο τον διάδοχο κάθε δυναστείας και για να ισορροπήσουν αναζητούν κάποιον κατώτερο. Σε αυτό το μοτίβο και οι χαζές αφηγήσεις με στερεότυπα όπως «μπήκα σε ταξί και ο οδηγός ακούει όπερα».
*  Κουβάρι με συμπλέγματα ο νεοέλληνας. Το κουβάρι καθορίζει την ψήφο.
** Στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα καταθέσει η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή. Θα πρέπει να εξηγήσει μια απόφασή της: υπήρχε υπάλληλος που ερευνούσε τις υποθέσεις Λαυρεντιάδη ΔΕΠΑ, ELFE. Κι ενώ βρισκόταν κοντά σε πόρισμα, ο υπάλληλος απομακρύνθηκε. Αυτή η Βουλή είναι καλύτερη κι από Νέφλιξ. Το πρώτο επεισόδιο έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου. 

** Το πρόβλημα με τον Αλέξη Γεωργούλη δεν είναι ότι πρώτα συζήτησε με τη Νέα Δημοκρατία κι επειδή τον απέρριψαν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι ότι γίνεται προσβλητικός. Θυμίζει γαμπρό που μια ημέρα πριν το γάμο δηλώνει ότι η νύφη είναι καβάτζα καθώς άλλη αγαπούσε. Έλλειψη  στοιχειώδους ευγένειας. Απουσία πολιτικής σκέψης. 
* Μας αρκεί άραγε να γελάμε με τους ευρωβουλευτές και τους βουλευτές; Χειρότερα. Διακινείται η άποψη «είδες ο Λεβέντης; Καλύτερος είναι από τους άλλους».

ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΩΡΗ  thecaller.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: