Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ, ΤΟ ΣΤΑΡΑΜΑΚΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

** Η Δικαιοσύνη δεν έχει λόγο ύπαρξης για τον Κώστα Μπακογιάννη. Άπαξ και κάποιος κατηγορηθεί για κάτι, είναι καταδικασμένος, χωρίς τα ενδιάμεσα στάδια, ακροατήρια, καταθέσεις, μαρτυρίες, αποφάσεις.
Ο υποψήφιος δήμαρχος έδιωξε από το ψηφοδέλτιο άτομο που έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Υπάρχει και δήλωση για τούτη την απόφαση: «Το τεκμήριο της αθωότητας του ανήκει. Ας τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Με τον Συνδυασμό μας υποψήφιος δεν θα είναι».
* Αυτή είναι διαχείριση νέου τύπου, πολύ δημοφιλής στη βόρειο Αμερική, τόσο στα πολιτικά, όσο και στα καλλιτεχνικά αλλά και στην καθημερινότητα. Ο Κέβιν Σπέισι απομονώθηκε επαγγελματικά επειδή κάποιος από το τεχνικό προσωπικό θυμήθηκε σεξουαλική παρενόχληση προ δεκαετιών. Μια καριέρα καταστράφηκε από την απλή καταγγελία στα μέσα ενημέρωσης. Εν τω μεταξύ υπάρχει πληθώρα ειδήσεων που αφορά νέες καθηγήτριες. 
Κατηγορούνται ότι κοιμήθηκαν ή φλέρταραν με μαθητές τους. Αρκεί να τηλεφωνήσει ένας γονιός στο σχολείο και να εκθέσει τις υποψίες του για να απολυθεί μια εργαζόμενη. 
Πρώτα απολύουν,
μετά εξετάζουν τα δεδομένα. * Όταν εκκρεμεί δίκη, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από την απλή καταγγελία. Το Δικαστήριο είναι πάνω από τον Μπακογιάννη, για την περίπτωση που δεν του το έχει πει κανείς. Υπάρχει εξουσία που δεν ελέγχεται από πολιτικούς. Έτσι, ως υποσημείωση το λέμε, επειδή τού διέφυγε. ** Στα καλά νέα, το «σταραμάκι» και τα «κάφσιμα». Το καλαμάκι από στάχυ, προϊόν του Κιλκίς, αρχίζει να γίνεται γνωστό. Η πρωτοπορία στην ομάδα εθελοντών Omnes. Προτείνουν να αντικατασταθεί το πλαστικό καλαμάκι που αποτελεί οικολογική καταστροφή. * Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Greenpeace στην Ελλάδα πετάμε περίπου μας 900 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια. Εκτός από την καλλιέργεια 15.000 στρεμμάτων, η ομάδα Omnes προτείνει να μαζεύονται τα υπολείμματα του καφέ και τα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για πέλετ. Οικολογικό καύσιμο λοιπόν, γράφεται με φι, κάφσιμο. * Αυτές οι ομάδες, σαν την «Omnes», είναι η ελπίδα μας. Αν είχα δική μου Λορεάλ ή Γκούτσι, θα τους έδινα σήμερα ένα κατοστάρικο, να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν τις ιδέες τους. ** Έρχεται η 21η Απριλίου και η Χρυσή Αυγή ετοιμάζει φιέστα στο Κορωπί. Είναι προφανές πως ό,τι και να γραφτεί για την ακύρωση της γιορτής στο Ζάππειο, όσο κι αν επιμένουν όλοι στους χαρακτηρισμούς «ναζιστικό μόρφωμα», όσοι Δήμοι και να απαγορεύσουν τα προεκλογικά περίπτερα, το κόμμα αυτό παραμένει κόμμα επειδή είναι νόμιμο. Οι βουλευτές του είναι νόμιμα εκλεγμένοι. Όταν τα άλλα κόμματα πάρουν την απόφαση να πράξουν τα δέοντα, το ξανασυζητάμε. Η αντιφασιστική ρητορική από μόνη της δεν περιορίζει την εξάπλωση της ακροδεξιάς, εκείνης που κινείται έξω από το πλαίσιο της νομιμότητας. * Αλήθεια, τί περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για να νομοθετήσει εναντίον του ναζισμού; Τι περιμένει για να απαγορεύσει τον εορτασμό της επετείου της Χούντας; Πρόκειται για ολιγωρία, για μικρόνοια ή για κάτι πιο σύνθετο; Θα έχουμε το χρόνο να το σκεφτούμε όσο θα ανεμίζουν οι σημαίες με τον φοίνικα και τον ένοπλο φαντάρο. * Γιατί τα κάνει αυτά η Χρυσή Αυγή; Επειδή μπορεί. Επειδή η νομοθεσία το επιτρέπει.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: