Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: «ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ» Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Όποιος πίστευε ότι η Σκλαβενίτης, αναλαμβάνοντας το κολοσσιαίο εγχείρημα της «ανάστασης» των καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος – και μάλιστα μέσα στη «φωτιά» της κρίσης – θα είχε εύκολο ή βατό έργο, ασφαλώς ήταν εκτός πραγματικότητας.
Απεναντίας, όποιος πίστευε ότι – ακριβώς λόγω της κρίσης και του εξαιρετικά δύσκολου έργου της επανέλκυσης πελατών στα καταστήματα – η Σκλαβενίτης δε θα τα κατάφερνε, μάλλον ήταν πιο κοντά στο να θεωρηθεί ρεαλιστής.
Πλέον, δυο χρονια μετά, κύκλοι της εταιρείας επισημαίνουν ότι το project κινείται εντός στόχων, δεδομένων όλων των δυσχερειών και του πρωτοφανούς εγχειρήματος. 
Μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία, η Σκλαβενίτης χρειάστηκε να κάνει πολλαπλές ανακαινίσεις,
να περιορίσει κόστη, να εξορθολογήσει το δίκτυο, να διορθώσει λειτουργικές παθογένειες του πρότερου καθεστώτος, αλλά και να τακτοποιήσει – σε πιο δίκαιη και ρεαλιστική βάση – τη μισθοδοσία.
Μέσα απ’ όλο αυτό το εξαιρετικά σύνθετο και πολυεπίπεδο έργο, η διοίκηση εκφράζει την ικανοποίησή της για την έως τώρα πορεία, έχοντας ήδη δείξει δείγματα γραφής και μάλιστα εξαιρετικά.
Μέχρι σήμερα, έχουν ανακαινιστεί 190 καταστήματα έχοντας επενδυθεί συνολικά 50 εκατομμύρια, την περίοδο 2017 - 2018 για την αναβάθμιση του δικτύου.
Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 αναμένεται να ανακαινιστούν ακόμη 113 καταστήματα, μία επένδυση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ανακαινισθέντα καταστήματα παρουσιάζουν αύξηση κίνησης κατά μέσο όρο, της τάξης του 40-50%.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ιδιαίτερα θετικά κινείται η Θεσσαλονίκη, όπου η εταιρεία ήταν "άγνωστη" πριν την έλευσή της, ενώ με θετικούς ρυθμούς κινείται και το υπόλοιπο δίκτυο της Β. Ελλάδος.
Παράλληλα, επενδύσεις γίνονται και σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, καθώς η διοίκηση μεριμνά για τη συνεχή επιμόρφωσή του.
Πλέον, το προσωπικό του ομίλου Σκλαβενίτης ξεπερνά τις 26.000 άτομα -γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα- όταν πριν από έναν περίπου χρόνο, ήταν στα 23.500 άτομα. Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών δε απασχολείται στα 420 καταστήματα του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: