Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΉΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Κυβέρνηση από το 2015, αγκαλιά με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και στους φίλους της Ν.Δ., ότι η Παράταξη τους έχει την ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το ίδιο περίπου διάστημα.

Ξαφνικά με τις διπλές επικοινωνιακές και πολιτικές αστοχίες, εντός Μαρτίου 2019, την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 2014 – 2020, ευθύνη της Κυβέρνησης - της οποίας ο κ. Αναγνωστάκης είναι μέλος ως Γενικός Γραμματέας -  και την ανακοίνωση του προγράμματος για τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ του κ. Μητσοτάκη, τα δύο κόμματα , στη Φωκίδα, ξεκίνησαν να συζητούν για την τύχη του άξονα Μπράλλος – Αντίρριο,

Το θέμα, της επιλεκτικής απομόνωσης του Νομού, από τις αδυναμίες ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ΝΔ αναδείξαμε πρώτοι στο νομό με σχετική ανακοίνωση μας.

Επανερχόμαστε, για τα πρόσφατα – προεκλογικά -  κροκοδείλια δάκρυα:
• 2015, 2016, 2017, 2018, ΔΕΝ υπήρξαν από πλευράς Κυβερνητικού Βουλευτή παρεμβάσεις στα Αρμόδια Υπουργεία και Κοινοβουλευτικός έλεγχος για το θέμα της τύχης του άξονα, ούτε βέβαια για την τύχη των αξόνων Μαλανδρίνο – Λιδωρίκι  και το σημείο «Τσακόρεμα» και τις βελτιώσεις επί της οδού Ερατεινής – Μαλανδρίνο.
• 2015, 2016, 2017, 2018, ΔΕΝ  έγινε με ευθύνη συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης συνολική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ια την τύχη των υποδομών στη ΦΩΚΙΔΑ.
• 2015, 2016, 2017, 2018, ΔΕΝ  διαβάσαμε δελτία τύπου από θεσμικές παρεμβάσεις των υπευθύνων προς τις Αρμόδιας Αρχές και Υπουργεία.

Έστω και στο παρά πέντε των εκλογών και μετά από δικές μας παρεμβάσεις, γίνεται συζήτηση μεταξύ στελεχών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο επιστολών. 
Πρώτο βήμα, όχι όμως η θεσμική παρέμβαση που είχε και έχει ανάγκη ο Νομός.

Δεν απαιτήσατε, είτε ως Κυβερνητικοί, είτε ως διοικούντες την Περιφέρεια, ούτε καν τις εκπτώσεις από τα έργα υποδομής ανά την Ελλάδα, για σταδιακή παρέμβαση και κατασκευή σημείων του άξονα Μπράλλος – Αντίρριο, τις μελέτες του οποίου χρηματοδοτήσαμε μετά το 2009  από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων, ενώ ταυτόχρονα εμείς ξεμπλοκάραμε , χρηματοδοτήσαμε και κατασκευάσαμε το τμήμα Αγ. Ευθυμία – Μαλανδρίνο.

Εμείς, στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, θέλουμε τα πράγματα να προχωρήσουν και να μην μείνουν σε επίπεδο επικοινωνίας και στείρας αντιπαράθεσης, καταλογισμού ευθυνών μεταξύ Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και Περιφέρειας ΝΔ.

Πιστεύουμε πως, οι παρεμβάσεις και ανακοινώσεις μας κινητοποίησαν τουλάχιστον έστω και λίγο τα πράγματα. 
Θα χαρούμε δε ιδιαίτερα αν οι οφειλόμενες παρεμβάσεις Κυβερνητικών και Περιφερειακών Στελεχών φέρουν αποτέλεσμα.

Γιατί η ιστορία ΔΕΝ γράφεται από αυτούς που έχουν στατική εξουσία, αλλά από αυτούς που συνεχώς προσπαθούν και που μπορούν και αλλάζουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: