Τρίτη 26 Μαΐου 2020

“ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΒΗΜΑ”. ΚΑΙ ΤΟ “ΔΟΥΛΕΜΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ “ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!”

Και εκεί που λές : “Τα’χω ακούσει όλα!” , έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΠΘ της χώρας, να πει -πέρα απο την “Νότια Ζηλανδία”- να μιλήσει για … “Προληπτικό Διάβημα”.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για το “στιγμαίο λάθος” του γνωστού Έλληνα Τραγουδιστή και τραγουδοποιού, που στις αρχές του 2000 είχε κάνει “θραύση” ως η ατάκα της δεκαετίας…  Αυτή τη φορά όμως, δεν μιλάμε για κάτι προσωπικό. Μιλάμε για εθνική διπλωματία και για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.
Μιλάμε για την απουσία σχεδίου, ενημέρωσης και για νηπιακές αντιδράσεις απέναντι σε κάτι πολύ σημαντικό όπως η αποστολή επίσημου διαβήματος στην Τουρκία με αφορμή τα … “fake news” για ό,τι συνέβη ή δεν συνέβη στον Έβρο. Με δηλώσεις Υπουργού “on air” για “λίγες δεκάδες μέτρα” -που όπως φαίνεται ήταν 216 στρέμματα γης- και αμέσως μετά μιλάμε για την αναδίπλωση και “επίθεση” της κυβέρνησης στα “κακά μέσα” και τους “τουιτεράδες” που “κάνουν χαμό” για ένα “ψευδές δημοσίευμα” ξένου Μέσου και αμέσως μετά μιλάμε για επίσημο Διάβημα προς την Τουρκία για ένα ζήτημα  που δεν είμαστε -ως ελληνική κυβέρνηση- σίγουροι ότι συνέβη μα το στείλαμε … προληπτικά.

Για να καταλάβετε την σοβαρότητα της δήλωσης του πρωθυπουργού χθες, το διάβημα είναι η επίσημη διαμαρτυρία σε αυστηρό διπλωματικό ύφος που στέλνεται συνήθως ως “τελεσίγραφο” απο την μια κυβέρνηση στην άλλη που σύμφωνα με ενδείξεις, καταστρατήγησε διεθνείς ή διμερής όρους που στόχο έχουν την διατήρηση της ειρήνης.

Είναι δηλαδή αστείο και πολιτικά ανυπόστατο ως φαινόμενο να μιλάς για “Προληπτικό Διάβημα”.
Σαν να τρώει μια σφαλιάρα ο διπλανός σου για αυτό που μπορεί να κάνει σε σένα μέχρι το τέλος της ημέρας…
Κωμωδία και Τραγωδία μαζί Κύριε Μητσοτάκη…

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος  thesocialist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: