Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ, Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ “ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ” ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!

Ο επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής που παραμένει επί 7 χρόνια ακλόνητος στη θέση του

Παρά το γεγονός ότι κάποτε ήταν «Νο 2» στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν τον αντικατέστησε κανένας…

Υπάρχει ένας πολύπειρος πολιτικός, βουλευτής επί χρόνια της Νέας Δημοκρατίας πάλαι ποτέ γραμματέας του κόμματος και στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, που κατέχει έναν διόλου ευκαταφρόνητο θώκο έχοντας παράλληλα ένα άτυπο ρεκόρ. Αν και έχουν αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργοί και πολύ περισσότερες κυβερνήσεις παραμένει κανονικά στο πόστο του και μάλιστα διακομματικά θεωρείται επιτυχημένος.
Ο λόγος για τον Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Λευτέρη Ζαγορίτη που μόλις πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε για μια ακόμη φορά την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής που προΐσταται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρώην βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος,
διορίστηκε Συνήγορος του Καταναλωτή αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 κατόπιν προτάσεως του τότε υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Τον Ιανουάριο του 2015 αναλαμβάνει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. υπό τον Αλέξη Τσίπρα και ο κ. Ζαγορίτης παραμένει στη θέση του καθ΄ όλη τη διάρκεια των 4,5 ετών μέχρι και τον Ιούλιο του 2015, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε αναλάβει υπηρεσιακή πρωθυπουργός και η κ. Βασιλική Θάνου. Τώρα που έχει ορκιστεί πρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ. Ζαγορίτης συνεχίζει ασκεί καθήκοντα Συνηγόρου του Καταναλωτή και απ’ ό,τι φαίνεται για καιρό ακόμη….

Mονο Το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε την υποψηφιότητα του Λευτέρη Ζαγορίτη.

Μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», όπως επίσης το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25. Αλλά το Κίνημα Αλλαγής αντιτάχθηκε στην ανανέωση της θητείας του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη και ψήφισε ένα ξερό «όχι».
Στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ υπενθυμίζουν το καραμανλικό παρελθόν του κ. Ζαγορίτη και το «δεν ξεχνώ» του ΠΑΣΟΚ για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2008 που, όπως λένε, έφερε το πρώτο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: