Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 Δεν τα κατάφερε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, καθώς πέθανε σήμερα το πρωί  μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στις 26 Μαρτίου εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και από τότε έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ», έγραψε στο twitter ο υπουργός Υγείας.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ.

46 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους,
στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976).
Υπήρξε διακεκριμένος Έλληνας ιατρός, καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Διετέλεσε υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Εξελέγη στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: