Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ TOY ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΆΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Και η απάντηση:
Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Σχετ.:
Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 4479/25-02-2020 Ερώτηση Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με θέμα «Υποδομές Δωρίδας Ν. Φωκίδας», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι η χρηματοδότηση των Περιφερειών της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από την Εθνική Αντιπροσωπία και καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ύστερα από πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ως προς το ύψος των εσόδων που προορίζονται για την κάλυψη των επενδυτικών καθώς και λοιπών λειτουργικών δαπανών τους.
 Ειδικότερα, για το προηγούμενο έτος οι πιστώσεις των Κ.Α.Π. που κατανεμήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ανήλθαν σε ποσό ύψους 6.300.000,00€ ενώ, αντίστοιχο ποσό έχει προγραμματισθεί να αποδοθεί στην Περιφέρεια και για το τρέχον έτος.
Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 14105/27-02-2020 έγγραφο και μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα επανέλθουμε με νεώτερο, συμπληρωματικό έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: