Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

"ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ"

Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός "Οραμα για τη Δωρίδα" πρότεινε στη δημοτική αρχή την δημιουργία διαπαραταξιακών επιτροπών για την καταγραφή και επίλυση προβλημάτων του δήμου με όρους διαφάνειας, δείγμα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει οταν αναλάβει διοίκηση.

α)Επιτροπή αστικών λυμάτων όπου θα καταγράψει τα προβλήματα σε ολες τις κοινότητες σχετικά με τα βοθρολύματα και θα συνεργαστεί με άλλους δήμους ή πανεπιστήμια, στην εύρεση της καλύτερης μόνιμης λύσης αλλά και θα προτείνει προσωρινές λύσεις: Για παράδειγμα οικονομικά δημοτικά βυτία οπως η γειτονική Ναυπακτία. Επίσης θα διοργανώσει ενημερωτικές συναντήσεις για τα προβλήματα και τους κινδύνους στην υγεία οταν τα λύματα τα ρίχνουμε στα αυλάκια δίπλα από τα σπίτια μας.

β) Επιτροπή διαπραγμάτευσης,

ανταποδοτικών και αντισταθμιστικών. Όπου θα διοργανώνει σε συνεργασία με τους προέδρους συνελεύσεις για να καταγραφεί η επιθυμία ή μη των κατοίκων των κοινοτήτων στην εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πχ ανεμογεννήτριες, θα καταγράφει τις ανάγκες των κοινοτήτων για ανταποδοτικά έργα και θα φροντίζει να συντονίζει κάθε απαραίτητα δράση για την υλοποίηση τους. Ή την μη υλοποίηση αν δεν το επιθυμούν οι κάτοικοι. Για παράδειγμα, την διαπραγμάτευση έστω και εκ των υστέρων, για ανταποδοτικά απο τις ανεμογεννήτριες της Ψαρομυτας.

Και για τις δύο επιτροπές υπάρχει ουσιαστική ανάγκη, καθότι οι υπηρεσίες του Δήμου αλλα κυρίως οι πολιτικοί προϊστάμενοι, έχουν αργήσει πάρα πολύ να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω θέματα. Η πρόθεσή μας είναι να βοηθήσει το δημοτικό συμβούλιο ώστε να μην κωλυσιεργούν σοβαρά θέματα για την καθημερινότητα του δημότη.

Επειδή λοιπόν αυτή την αναγκαιότητα δεν μπορεί να την παραβλέψει κανείς, η δημοτική αρχή Καπεντζώνη, φρόντισε να φέρει την εισήγησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο με λάθος τρόπο ώστε  να την καταψηφίσει προσχηματικά ώς παράτυπη!

Ο Δήμαρχος που συνεχώς επευφημεί τον εαυτό του για τις συνεργασίες του, φροντίζει αυτές να γίνονται, μόνο όταν τον εξυπηρετούν. Βάφτισε τις επιτροπές περιττές και άχρηστες όμως δέκα χρόνια τώρα όμως που στη διοίκηση είναι η δημοτική αρχή Καπεντζωνη τα βοθρολυματα ακόμα αδειάζονται σε αυλάκια, σούδες και ρέματα. Δέκα χρόνια τώρα και αντισταθμιστικά για το Μόρνο δεν είδαμε. Και ανεμογεννήτριες φυτεύονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κοινοτήτων ή έστω να διεκδικούνται με σθένος ανταποδοτικά.

Έπεσαν οι μάσκες κύριε δήμαρχε.

 

 

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

ΘΑΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: