Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διαψεύδουν το δελτίο του Βουλευτή

Με ανειδίκευτο προσωπικό και χωρίς εντατικολόγους νοσηλεύουν στη ΜΑΦ

-Αναφέρονται σε όλα όσα θίγει το δελτίο του βουλευτή διευκρινίζοντας πως έχει η κατάσταση.

Δε συμφωνούν και πολύ με το Βουλευτή κ. Γιάννη Μπούγα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που διευκρινίζουν πως έχει πραγματικά η κατάσταση σε όλα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου του Βουλευτή, ενώ μιλούν για «φιλότιμη προσπάθεια» και όχι για «άριστη κατάσταση».

Άκρως ανησυχητικοί πάντως είναι οι ισχυρισμοί των εκπροσώπων του σωματείου Εργαζομένων για τον τρόπο λειτουργίας της ΜΑΦ, καθώς ισχυρίζονται ότι η νοσηλεία γίνεται από ανειδίκευτο νοσηλευτικό προσωπικό και από γιατρούς που δεν είναι εντατικολόγοι.

Αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Με αφορμή το δελτίο τύπου του βουλευτή του νομού Φωκίδας κ. Μπούγα Ιωάννη,

έπειτα από την επίσκεψη του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και την διαπίστωση της άριστης λειτουργίας του Γ.Ν Άμφισσας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε :

Χαιρετίζουμε κάθε ενέργεια που γίνεται για την αναβάθμιση του Γ.Ν Άμφισσας πλην όμως αυτές θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τους όρους και τους κανονισμούς που τις διέπουν.

Συγκεκριμένα η λειτουργία της ΜΑΦ συνιστά την παρουσία ειδικών ιατρών (εντατικολόγων) και ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ή  ήδη υπάρχων έμπειρο προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο. Χρειάζεται επίσης σύγχρονο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό που θα στηρίζει την ασφαλή λειτουργία των αναπνευστήρων και επομένως και την ζωή των ασθενών που τυχόν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Αντί αυτού ανειδίκευτο νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και ιατροί που δεν είναι εντατικολόγοι  νοσηλεύουν αυτούς τους ασθενείς.

Ο περίφημος οργανισμός χρονίζει και από μήνα σε μήνα δεν εγκρίνεται δυσκολεύοντας την στελέχωση του νοσοκομείου. Εκτός των παθολόγων και οι χειρουργοί αρχίζουν να έχουν πρόβλημα εφημεριών ενώ επίκεινται πολλές συνταξιοδοτήσεις πολλών ειδικοτήτων. Η παρουσία μιας μόνο νεφρολόγου, δυσκολεύει σαφώς την λειτουργία της -ζωτικής σημασίας για το νομό μας -ΜΤΝ.

Οι εμβολιασμοί σαφώς και πρέπει να εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, έχουν όμως αποδυναμώσει τα νοσηλευτικά τμήματα και ιδίως τα επείγοντα (από τα οποία εξυπηρετούνται πλήθος περιστατικών, οι μοριακοί έλεγχοι για covid και η διαλογή των ασθενών), καθώς δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

Ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εκκρεμεί ακόμη η δημιουργία ειδικών χώρων υποδοχής ύποπτων περιστατικών καθώς οι χώροι που είχαν επιλεγεί από τις αρμόδιες επιτροπές μετατράπηκαν σε εμβολιαστικό κέντρο και οι ήδη υπάρχοντες σε μεγάλη ζήτηση ενός επερχόμενου τρίτου κύματος,  δεν επαρκούν.

Είναι επιβεβλημένη η στελέχωση της παθολογικής κλινικής  με ειδικούς παθολόγους και κανένας  εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει αφού και η έλευση ενός παθολόγου δεν συνιστά και λειτουργία παθολογικής κλινικής και τις 30 ημέρες του μήνα.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε τα κενά και άλλων ειδικοτήτων όπως της διοικητικής υπηρεσίας που λειτουργεί περίπου με τις μισές οργανικές θέσεις, ενώ στην τεχνική υπηρεσία υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αφού δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος σε 24 ωρη βάση όπως ο νόμος ορίζει.

Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν την άριστη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά μια αξιέπαινη και φιλότιμη προσπάθεια λειτουργίας που σηκώνουν στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι του Γ.Ν Άμφισσας.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ & Κ.Υ


ΠΗΓΗ orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: