Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΔΩΡΙΔΑ «ΦΛΕΡΤ» ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN

Πάνω από 20 τα ενεργά κρούσματα COVID στην παραλιακή Δωρίδα

«Φλέρτ» με σκληρό lockdown

-Την ώρα που πλειοψηφία και μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου διασταυρώνουν τα ξίφη τους ακόμη για το νερό, οι λοιμώξεις κορονοϊού επεκτείνονται απειλητικά.

-Πολύ χαμηλά εξακολουθούν να κινούνται οι νέες λοιμώξεις στο δήμο Δελφών, που φαίνεται να «πρόλαβε» τις τελετές νωρίς!

 

Την ώρα που πλειοψηφία και μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σκέφτονται πως θα αλληλοσπαραχθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι λοιμώξεις επεκτείνονται και μπαίνουν πια στα σπίτια των κατοίκων, με τη Δωρίδα να “φλερτάρει” με το σκληρό lockdown.

 

Πιο συγκεκριμένα παραλιακοί οικισμοί της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου, όπως Μαλάματα, Μαραθιάς, Μοναστηράκι, Γρηγορήτικα, μετρούν αρκετά ενεργά κρούσματα,

που χθες υπολογίζονταν άνω των 20 συνολικά, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο για ενδεχόμενο αυστηρό lockdown.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η τάση των κρουσμάτων παραμένει αυξητική, ενώ το βράδυ της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε άλλο ένα κρούσμα σε μαθητή Γυμνασίου του Ευπαλίου.

 

Και νοσηλείες

 

Για τους περισσότερους ασθενείς η πορεία της υγείας τους είναι ομαλή και τα συμπτώματα που εμφάνισαν ιδιαίτερα ήπια. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν τρείς ασθενείς με πιο έντονα συμπτώματα, που χρειάστηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο του Ρίο.

 

Κρούσμα και στο Λιδωρίκι

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, 70χρονος κάτοικος του Λιδωρικίου εμφάνισε συμπτώματα, όπου το ράπιντ τέστ που έκανε στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου βγήκε θετικό και εν συνεχεία πήγε στο νοσοκομείο Άμφισσας για μοριακό.

 

Το δελτίο τύπου

 

Ο δήμος Δωρίδας αυτές τις μέρες κάνει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, όπου όπως τονίζεται σε ενημερωτικό δελτίο βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα κάτωθι:

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε στις 22-23/02/2021  δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test covid-19) σε Δημότες του.

 

Οι λήψεις έγιναν στις  Δημοτικές  Ενότητες Ευπαλίου και Τολοφώνος ως εξής :

-Δημοτικό κατάστημα Ευπαλίου

Διενεργήθηκαν 111 λήψεις εκ των οποίων τα αποτελέσματα βρέθηκαν 110 αρνητικά και 1 θετικό.

-Δημοτικό κατάστημα Γλυφάδας

Διενεργήθηκαν 76 λήψεις εκ των οποίων τα αποτελέσματα βρέθηκαν όλα αρνητικά.

-Δημοτικό κατάστημα Ερατεινής

Διενεργήθηκαν 25 λήψεις εκ των οποίων τα αποτελέσματα βρέθηκαν όλα αρνητικά

Ο Δήμος και συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία του Δήμου προχώρησε στις προβλεπόμενες και απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του θετικού κρούσματος.

Ευχαριστούμε όλους όσους  βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των λήψεων, το ιατρικό προσωπικό που διετέλεσε τις λήψεις για τον άψογο επαγγελματισμό τους, καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό καθώς και τον   Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος της Περιφέρειας, το γιατρό,  κ. Αγάλο Φωτόπουλο για την συνδρομή τους και την άψογη συνεργασία και συντονισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δειγματοληψίες στις υπόλοιπες ΔΕ του Δήμου καθώς και στα σχολεία του Δήμου, μέσω του ΚΟΜΥ της Περιφέρειας οι οποίες ολοκληρώνονται την Πέμπτη 25/02/2021 οπότε θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου.


http://www.orafok.gr/articleviews.php?id=25916

Δεν υπάρχουν σχόλια: