Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σήμερα και η Φωκίδα

Του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου       Γραμματέα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας

Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974, με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου, εστίασε την πολιτική του στην ανάδειξη και αντιμετώπιση  σειράς μεγάλων προβλημάτων που απασχολούσαν την Ελλάδα ως χώρα, αλλά και την ελληνική κοινωνία στο επίπεδο της καθημερινής διαβίωσης.

Στα μεγάλα διαστήματα διακυβέρνησης της χώρας, έθεσε τις βάσεις για την επίλυσή τους, κάνοντας μεγάλες και βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, καλούμαστε να αναλάβουμε και πάλι το ρόλο που μας αρμόζει, τον ρόλο της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας.

Στη Φωκίδα, ότι μεγάλο έγινε ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ. Το Νοσοκομείο της Άμφισσας, τα Κέντρα Υγείας, η ασφαλτόστρωση και αναβάθμιση των εγκαταλειμμένων  δρόμων, σειρά αλιευτικών καταφυγίων (μικρές μαρίνες) σε παραλιακά χωριά και πολλά άλλα.

Στον Νομό Φωκίδας, τα κυριότερα προβλήματα σήμερα είναι συνοπτικά τα εξής:

Νοσοκομείο Άμφισσας. Στελέχωση και αποτελεσματική λειτουργία με νέο  Οργανισμό δυναμικότητας τουλάχιστον 110 κρεβατιών. Κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων ιατρών βασικών ειδικοτήτων, αντίστοιχη στελέχωση με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Απρόσκοπτη κάλυψη εφημεριών.

Πλήρης ενσωμάτωση του Νοσοκομείου, στη ζώνη άγονο Α.

Παροχή κινήτρων για στελέχωση όλων των δομών υγείας στη Φωκίδα.

Διαγώνιος Οδικός Άξονας

Ένταξη των τμημάτων του Διαγώνιου Οδικού Άξονα Λαμία – Ιτέα – Παραλιακή Δωρίδα – Αντίρριο για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες, στο Ταμείο Ανάκαμψης προς χρηματοδότηση.

Στα έργα αυτά εντάσσονται πρωτίστως οι σήραγγες που θα ενώσουν την Γραβιά με την  Άμφισσα.

Άρδευση ελαιώνα Άμφισσας. Ολοκλήρωση των έργων άρδευσης του μεγαλύτερου συνεχόμενου ελαιώνα της Ελλάδας που παράγει τη γνωστή σε όλο τον κόσμο βρώσιμη ελιά. 

Αναδασμός Πεδιάδας Μόρνου. Ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης που ξεκίνησε το 2006 και αποτελεί πάγιο αίτημα των δικαιούχων καλλιεργητών, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Φράγμα Χάρμισκο. Έναρξη κατασκευής του ώριμου έργου για την άρδευση των πεδιάδων Τολοφώνας, Ερατεινής, Πανόρμου και Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

Αντισταθμιστικά ωφελήματα Λίμνης Μόρνου. Καταβολή από το κράτος στον Δήμο Δωρίδος οικονομικού αντισταθμίσματος για αναπτυξιακές δράσεις, ως αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής και οικονομικής υποβάθμισης που έχει υποστεί, λόγω κατασκευής της τεχνητής Λίμνης του Μόρνου.

Παραλίμνιος Αγωγός Μόρνου. Κατασκευή Εγκατάστασης για Επεξεργασία Λυμάτων, με παραλίμνιο αγωγό μεταφοράς και ανάληψη των δαπανών λειτουργίας από το κράτος, ως συνοδού έργου προστασίας της ποιότητας του νερού στην τεχνητή Λίμνη Μόρνου.

Με την εγκατάσταση και τον παραλίμνιο αγωγό εξασφαλίζεται ουσιαστικά και οριστικά η ποιότητα του νερού που καταναλώνει ο μισός και πλέον πληθυσμός της χώρας.

Ουσιαστική λειτουργία υφιστάμενων τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Άμφισσας.

Λειτουργία με κανόνες τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επαρκή χρηματοδότηση, προγράμματα σπουδών, πανεπιστημιακούς καθηγητές, επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων, σύνδεση με την παραγωγή, καινοτομία και έρευνα.

Δελφοί, υποδομές για τον πολιτισμό. Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες φτάνουν από όλο τον κόσμο στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο και υπάρχει ανάγκη επιπλέον υποδομών εξυπηρέτησης.

Επιτακτική είναι επίσης η ανάγκη για χώρους ποικίλων δραστηριοτήτων, όπως το παγκοσμίως γνωστό forum των Δελφών, στο οποίο συμμετέχουν οι σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου και το παρακολουθούν χιλιάδες επισκέπτες.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Βελτίωση των υποδομών για προσέλκυση επισκεπτών και συνακόλουθα την αύξηση του τουριστικού προϊόντος σε προορισμούς της Φωκίδας, όπως Αγόριανη, Πολύδροσο, κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: