Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ: “ΥΠΕΡΠΟΛΙΤΙΜΟΣ” ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΕΡΙΩΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

Χτες αποστρατεύτηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει “υπερπολίτιμη την συμβολή του στην αμυντική και διπλωματική αναβάθμιση της χώρας”. Μόνο που εμείς θυμηθήκαμε, ότι ήταν τέτοιες μέρες, πριν ακριβώς ένα χρόνο που ο “υπερπολίτιμος”, κατά τον χαρακτηρισμό Μητσοτάκη, δεν ήταν παρά ένας απατεώνας περιωπής σύμφωνα με την υπηρεσία που προΐσταται ο πρωθυπουργός. την ΕΥΠ.

Και προσέξτε την συνέχεια. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, η οποία παρακολουθούσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το σπίτι που αγοράστηκε το 2021 στην περιοχή του Παπάγου φαίνεται ότι κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτή, σύμφωνα με τις περιγραφές των μυστικών υπηρεσιών, είναι η εμπορική αξία του ακινήτου. Κατά το ίδιο πληροφοριακό δελτίο ωστόσο φαίνεται πως για την αγορά του πολυτελούς ακινήτου σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές της Αττικής δόθηκαν 600.000 ευρώ κάτω από το τραπέζι. Ηταν δηλαδή «μαύρα» χρήματα, λέξη την οποία χρησιμοποιεί και η ΕΥΠ.

Παράλληλα η συγκεκριμένη έκθεση εμφανίζει τον Κων. Φλώρο εκτός απ’ την αγορά με μαύρο χρήμα του σπιτιού στου Παπάγου αφήνει υπονοούμενα για συνομιλίες που υποκρύπτουν άνομες ενέργειες. Ο στρατηγός χαρακτηρίζεται υπερόπτης, που λειτουργεί με την εύνοια και τη στήριξη επιχειρηματία. 

Ο στρατηγός με τα τόσα παράσημα, έκανε γαργάρα αυτές τις αποκαλύψεις και δεν στράφηκε δικαστικά ενάντια στους χαφιέδες της ΕΥΠ, τον χαρακτηρίζουν μιζαδόρο. Οσο για την ανεξάρτητη “δικαιοσύνη” και σ’ αυτή την περίπτωση πετούσε χαρταετό. Και φυσικά όταν η ΑΔΑΕ αποκάλυψε ότι ανάμεσα σ’ αυτούς που παρακολουθούσε η ΕΥΠ βρισκόταν και ο ίδιος, ο Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε τον Κινέζο.

Και το μόνο ερωτηματικό που μένει αναπάντητο είναι: Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για «λόγους εθνικής ασφαλείας» ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου;”. Το πιο πιθανόν απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ.

Πάντως θα παραφράσουμε κάπως τα λεγόμενα του Μητσοτάκη,

και θα συμφωνήσουμε ότι η θέση στην οποία βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποδείχτηκε “υπερπολίτιμη” … για τον ίδιο.

http://vathikokkino.gr/archives/148610

Δεν υπάρχουν σχόλια: