Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Αντώνης Καρακούσης, αν και ποτέ δεν έκρυψε την τοποθέτηση του στην συντηρητική παράταξη, -και στις διευθυντικές θέσεις σε ΜΜΕ που βρέθηκε κατά καιρούς ήταν η φωνή των εργοδοτών του-, προσπαθεί να εμφανίζεται ως μια απ’ τις πιο νηφάλιες πένες που έχει να επιδείξει αυτός ο χώρος.

Σε άρθρο του, λοιπόν, προσπαθεί αριστοτεχνικά να φτιάξει την αγιογραφία του Χρυσοχουντίδη και παράλληλα να πει κάποιες αλήθειες για τις διαχρονικές σχέσεις των μαφιόζικών συμμοριών με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

Ξεκινώντας το κείμενο του ο Α. Καρακούσης επαναφέρει μια είδηση η οποία αν και κυκλοφόρησε πλατιά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι ισχύει. Μας γράφει ο υπάλληλος του Μαρινάκη:

“Τον Μάιο, του 2021, εν μέσω πανδημίας, ο τότε και προσφάτως επανακάμψας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοϊδης κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μια πλήρη έκθεση για την δράση, τις ζώνες ενδιαφέροντος, τι δομή και τα 500 κεντρικά πρόσωπα, με ονόματα και διευθύνσεις του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας, με σκοπό να συντονιστούν αστυνομικές και δικαστικές αρχές ώστε να πετύχουν τον έλεγχο της Greek Mafia η οποία από το 2017 και εντεύθεν είχε εμπλακεί σε ένα ανελέητο εσωτερικό πόλεμο ανακατανομής επιρροής και ισχύος, με δολοφονίες και λατινοαμερικάνικου τύπου συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων συμμοριών…”.

Να υπάρχει τέτοια έκθεση και τόσα χρόνια μετά να μην έχουν διαρρεύσει στοιχεία της; Χλωμό το βλέπουμε.

Οι συγκυρίες όμως -καταστροφικές πυρκαγιές σε Πάρνηθα και Εύβοια, “έπληξαν την αξιοπιστία του Χρυσοχοϊδη και προσέφεραν ευκαιρίες ανοιχτής υπονόμευσης σε εκείνους που αντιστρατεύονταν την πολιτική του. Το φθινόπωρο του 2021 ο Πρωθυπουργός τον αντικατάστησε και οι διάδοχοι του απλώς αγνόησαν την προσπάθεια του”,

 μας γράφει ο Καρακούσης. Δεν νομίζουμε ότι αυτή η εξήγηση είναι πειστική. Αντιθέτως ισχύουν απόλυτα τα παρακάτω που αναφέρει ο υπάλληλος του ΔΟΜ.

Κακά τα ψέματα, η “νύχτα” εφάπτεται της “μέρας” και οι παράνομοι διατηρούν σχέσεις, δεσμούς και βεβαίως συναλλαγές με τους νόμιμους και τους επίσημους. Οσο δεν μιλάμε γι’ αυτούς τους διαχρονικούς και εν πολλοίς αδιατάρακτους δεσμούς το οργανωμένο έγκλημα θα ζει και θα βασιλεύει.

http://vathikokkino.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΙΣΚΟΥΦΗΔΕΣ.. Χρυσοχουντίδης ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ????