Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΠΟΛΙΤΕΥΤΑΚΙΑΣ ΒΙΑΖΕ ΤΟ 10ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ

Ποιο τηλεγραφική αλλά και ουσιαστική απάντηση κατά πόσο έχουμε “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την τοποθέτηση του νομικού και πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, που παραθέσαμε προηγουμένως. Αλλά και αυτή η περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento είναι ενδεικτική. «Ο πατέρας μου Πέτρος Λεύκοβιτς ήταν ο βιαστής μου», είναι ο τίτλος της συγκλονιστική συνέντευξη της κόρης ενός ανθρώπου του πολιτικού συστήματος, ο οποίος μάλιστα -είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κομμα ΔΡΑΣΗ, του σημερινού Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη-.

Η περίπτωση του ευυπόληπτου κ. Λεύκοβιτς έχει την εξής ιδιαιτερότητα σε σχέση με την ιστορία του υπουργικού φίλου Δημήτρη Λιγνάδη. Μπορεί ο φερόμενος καθηγητής ορθοφωνίας του πρωθυπουργού να καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για τον βιασμό 2 ανήλικων αγοριών και να κυκλοφορεί ελεύθερος, τα όσα όμως έχουν γίνει με την περίπτωση του, απασχόλησαν τα ΜΜΕ. Αυτά όμως που αφορούν τον πολιτευτάκια και οικονομικό παράγοντα – πρώην μεγαλοστέλεχος της Coca Cola και στη συνέχεια διευθύνων σύμβουλος σε θυγατρική της Cosmote στα Σκόπια-, έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητα.

Τελικά η υπόθεση κατέληξε στο Μικτό Ορκωτό της Άρτας και το νεαρό κορίτσι να δικαιώνεται. Εισαγγελέας, ένορκοι και δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, αλλά τον άφησαν ωστόσο ελεύθερο … Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 χρόνια για το κάθε αδίκημα –τον βιασμό και την ασέλγεια- η οποία συγχωνεύτηκε στα 18 χρόνια. Αφέθηκε όμως ελεύθερος μέχρι το εφετείο.

Μάστα. Υποψήφιος ευρωβουλευτής πρωτόδικα καταδικασμένος γιατί βίαζε το 10χρονο κοριτσάκι του κυκλοφορεί ελεέθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: