Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ:ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΟΝ «ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΆΜΦΙΣΣΑΣ»

Χριστίνα Σταρακά: Ερώτηση για την συμμετοχή εκπροσώπων ΤΟΕΒ και επιστημονικού δυναμικού της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Φορέα Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας»

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  κα Χριστίνα Σταρακά, υπέβαλε ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αυγενάκη αναφέροντας τα εξής :

«Με τον νόμο 5035/2023 (ΦΕΚ A 76 – 28.03.2023) ορίστηκε η σύσταση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και με το άρθρο 32 του νόμου η διοίκηση του Φορέα. Με τα ως τώρα οριζόμενα, στη διοίκηση του Φορέα, απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Χρισσού και ΤΟΕΒ Άμφισσας.

Επίσης απουσιάζουν επιστημονικά στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδας, ή επιστημονικά Στελέχη από την περιοχή, με βαθιά γνώση του Ελαιώνα.

Ο Φορέας πρέπει να καταφέρει να απαντήσει στα ερωτήματα ενός ολιστικού σχεδίου διαχείρισης του Παραδοσιακού Ελαιώνα και για το σκοπό αυτό, πρέπει και το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής και οι Αγρότες-παραγωγοί να συνδράμουν και όχι να αποκλείονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1)    Προτίθεται να συμπληρωθεί στο άρθρο 32 του Ν. 5035/2023,

στη διοίκηση του Φορέα, η υποχρέωση της συμμετοχής εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Χρισσού και ΤΟΕΒ Άμφισσας;

2)    Προτίθεται να συμπληρωθεί στο άρθρο 32 του Ν. 5035/2023, στη διοίκηση του Φορέα, η υποχρέωση της συμμετοχής επιστημονικών στελεχών με εξειδίκευση στην ελαιοκομική παραγωγή από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδας;

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: