Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΧΟΥ: Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

Του Γ.Γ

Σε ανύποπτο χρόνο, Μάης του ’18. είχα γράψει μια ανάρτηση με τον σαρκαστικό τίτλο: Κάτω τα χέρια από τους λειτουργούς της Θέμιδας, “αναρχοάπλυτοι! Ερέθισμα είχε αποτελέσει η ανακοίνωση της Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά εικαστική παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» και άλλων αναρχικών αναλογικοτήτων, στο κτίριο που στεγάζεται.

Σήμερα και μετά έξη μόλις χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε που έγραφα τις εκτιμήσεις μου για τους λειτουργούς της Θέμιδας, δεν θα μπορούσα να φανταστώ την απαξίωση της αστικής δικαιοσύνης στα επίπεδα έχει φτάσει. Και πως να γινόταν διαφορετικά μετά την αγόρευση της Εισαγγελέας η οποία με την πρόταση της η οποία ουσιαστικά «έβγαλε» από το κάδρο των πρωταγωνιστών της εκπόρνευσης του παιδιού, τον 55χρονο Ηλία Μίχο, για τον οποίο ζήτησε παράλληλα απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία.

Δυο σημειώσεις. Μιά Εισαγγελέας, η οποία μάλιστα υπηρέτησε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ζητεί να απαλλαγεί ένας κατηγορούμενος καθόλου τυχαίος, αν κρίνουμε από τις φωτογραφήσεις του με δεκάδες πολιτικούς και παπάδες για ειδεχθή εγκλήματα. Πάμε παρακάτω. Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη.

Ηρθε όμως ένα πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, που κατατέθηκε την Τετάρτη 7 Φλεβάρη του 2024 για την παραβατικότητα των ανήλικων και αλλάζει εντελώς το σκηνικό. Η νέα ρύθμιση μειώνει κατά 2 έτη το όριο ηλικίας καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε ανήλικους παραβάτες, και έτσι θα βλέπουμε να αποδίδονται ποινικές ευθύνες σε παιδάκια από 10 χρόνων αντί των 12, που ήταν μέχρι σήμερα. Σ αυτή την διάταξη βασίστηκε και η εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Η. Μίχου από μια σειρά βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, χρεώνοντας στο παιδάκι ότι είχε πλήρη συνείδηση για ότι έκανε.

ΥΓ: Το ξέρατε ότι,

ζούμε σε κράτος δικαίου και ότι οι εισαγγελείς έχουν ελεύθερο και ανεξάρτητο φρόνημα; Αν όχι διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

http://vathikokkino.gr/archives/150736

Δεν υπάρχουν σχόλια: