«Ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης και το ‘’κληρονομικό δικαίωμα’’», γράφει σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός Γιώργος Ρωμαίος.
Αναλυτικά όσα γράφει:
«Απέφυγα να παρέμβω στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, διότι είμαι βέβαιος ότι οι αναγνώστες αυτής της στήλης έχουν τα δικά τους κριτήρια και δεν χρειάζονται καθοδήγηση.
Αφορμή της σημερινής παρέμβασης ήταν η δήλωση του υποψηφίου κ. Νίκου Ανδρουλάκη περί «κληρονομικού δικαιώματος».
Η δήλωση: «Αντίπαλος μου είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην Πολιτική».
Ακολούθησε διευκρινιστική δήλωση συνεργάτη του «Δεν κάνουμε καμία προσωπική επίθεση, σε κανέναν»!
Συγγνώμη, αλλά εδώ γελάμε…
Και συνεχίζει:
«Από την αρχή ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι εναντίον της κοινωνίας της κληρονομικής ισχύος. Οτι επιδιώκει να αγωνιστεί για μια κοινωνία που θα είναι παράδεισος ευκαιριών για όλους τους Ελληνες. Ολοι να έχουν την δυνατότητα να ανέλθουν έχοντας ίσες ευκαιρίες. Τίποτε περισσότερο»!
Ομολογώ ότι δεν κατανοώ πως θα καταργήσει «την κοινωνία της κληρονομικής ισχύος». Ισχύ, έχουν για παράδειγμα, οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης και πολλοί άλλοι…
Θα απαγορεύσει την διαδοχή;
Ας επιστρέψουμε στην κληρονομικότητα στην Πολιτική. Συχνά είναι στόχος πολιτικών, ΜΜΕ και πολιτών. Αγνοείται ή παρακάμπτεται η μεγάλη διαφορά από την κληρονομικότητα σε άλλα επαγγέλματα. Οι πολιτικοί, γόνοι πολιτικών, κρίνονται από τον Λαό, από μας τους ψηφοφόρους. Προηγούνταν άλλοτε τα κόμματα και οι πολίτες τους έκριναν στις εκλογές. Σήμερα προηγούνται οι πολίτες.
Ακόμη και στις εσωκομματικές εκλογές και οι μη κληρονόμοι πολιτικών καταλαμβάνουν σημαντικά κομματικά αξιώματα. Να θυμίσω την περίπτωση του κυρίου Ανδρουλάκη.
Το 2008 σε ηλικία 29 ετών εξελέγη στη δεύτερη θέση, μετά την Φώφη Γεννηματά, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και αργότερα του Πολιτικού Συμβουλίου. Το 2013 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Τον Μάρτιο 2014 εξελέγη Ευρωβουλευτής δεύτερος με 113.719 με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης.
Μεταφέρω από δημοσίευμα στο ΒΗmagazino (31 Μαρτίου 2013):
«Στη μικρομέγαλου ύφους ομιλία του, μετά την εκλογή του στο Εθνικό Συμβούλιο (2008) είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση. Και ιδίως τη στιγμή που αναρωτήθηκε «Μπορεί να έχουμε 100 Τσίπρες στο ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης, έχουμε όμως έναν Αλαβάνο;».Η φράση αυτή ορθώς είχε αποδοθεί ως μια ευθεία αιχμή κατά του Γ.Παπανδρέου, υπονοώντας ότι δεν δίνει στους νέους τον χώρο που τους ανήκει. Για τους γνώστες ήταν λογικό.Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν δηλωμένος βενιζελικός…
»Με την ανάδειξη του στην κομβική θέση του Γραμματέα, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται μελαγχολικά αν το ΠΑΣΟΚ αναζητεί απεγνωσμένα ένα «πράσινο Τσίπρα». Ο ίδιος αποδεικνύει ότι δεν του λείπει η έπαρση:
«Ο Τσίπρας είναι επιλογή της ηγεσίας του κόμματος. Εγώ βγήκα δεύτερος στο Συνέδριο και ήμουν επιλογή της βάσης. Η δική μου προοπτική είναι πιο γνήσια» είχε πει ήδη από το 2008….
»Μετά την ανάδειξη του σε Γραμματέα τον συνοδεύει το παρατσούκλι «βοσκός», εξαιτίας της βαριάς κρητικής προφοράς του, αλλά και επειδή πιστεύει ότι είναι ποιμένας των νεότερων πασόκων. Βέβαια, οι αντίπαλοι του προσθέτουν και αυτό του «Ταλιμπάν». Υποστηρίζουν ότι αγαπά τις ρήξεις και ότι επιβάλλει τις απόψεις του με όλα τα μέσα, εξολοθρεύοντας τους πολιτικούς αντιπάλους του.
»Είναι γεγονός ότι έχει καταφέρει σε σύντομο διάστημα να διασπάσει το βενιζελικό μπλόκ. Και δεν είναι λίγοι που προειδοποιούν τον Βενιζέλο ότι με την απόφαση του να τον στηρίξει για τη θέση του Γραμματέα του «έδωσε τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ» προειδοποιώντας τον για μια επανάληψη του φαινομένου Αλαβάνου-Τσίπρα».
Κλείνω με την ακατανόητη δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αν εκλεγεί θα παραμείνει στην Ευρωβουλή! Δηλαδή, στη Βουλή θα εκπροσωπεί το κόμμα η κυρία Φώφη Γεννηματά, ή κάποιος άλλος, και εκείνος θα επικοινωνεί με mails και κάθε Σαββατοκύριακο θα έρχεται στην Αθήνα να ζητεί απολογισμό και να δίνει κατευθύνσεις!
Και αν οι εκλογές γίνουν το 2019 για δύο χρόνια η Συμπαράταξη θα έχει Αρχηγό του… Εξωτερικού;».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου