Ήταν το 2003 όταν ο βουλευτής Πειραιά Κ. Κατσαφάδος διαγραφόταν προσωρινά από τη ΔΑΠ για συμμετοχή σε επίθεση με πυροσβεστήρα στο Πα.Πει, που οδήγησε σε προληπτική διακομιδή τον πρύτανη Βασίλειο Μπένο στο νοσοκομείο. Λίγα χρόνια μετά, ΟΝΝΕΔ και ΝΔ τον “επιβράβευσαν” με ανάδειξη στην κομματική ιεραρχία...
Πολύς ντόρος γίνεται από χθες με αφορμή την γνωστή χουλιγκάνικη ενέργεια μιας χούφτας χρήσιμων ηλιθίων κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και τη διαβόητη πια ταμπέλα. Κάθε λογής (ακρο)δεξιά φυντάνια νομίζουν πως είδαν τη χρυσή ευκαιρία για ρελάνς και τόνους θεωρίας των δύο άκρων, συνεπικουρούμενοι από τα φίλια ΜΜΕ που δεν έχασαν ευκαιρία, με καθυστέρηση μιας μέρας μάλιστα να φέρουν το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Την ώρα που Χρυσοχοΐδης και Άδωνις πετάνε τα πάντα στα μπλέντερ, διεκδικώντας μέχρι και δάφνες .. αντιφασισμού, μια μικρή διδακτική ιστορία από το όχι και άπειρα μακρινό παρελθόν έρχεται να υπενθυμίσει την τιτάνια υποκρισία όσων παριστάνουν τις άμωμες περιστερές, παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας σε όποιων διαφωνεί μαζί τους.
Όχι, δε θα μιλήσουμε, εδώ για Κένταυρους, Ρέιντζερ και Καλαμπόκες, αλλά για κάτι πολύ πιο πρόσφατο και κατά μία έννοια συνδεόμενο με το παρόν, αφού αφορά εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ, και μάλιστα τον πρώτο σε σταυρούς στην Α’ Πειραιά στις περασμένες εκλογές Κώστα Κατσαφάδο.
Ήταν το 2003, όταν ο τότε φοιτητής κ. Κατσαφάδος, μαζί με ομάδα συμφοιτητών του, διέκοψαν βίαια κλειστή συνεδρίαση του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου γινόταν η εκλογή ενός λέκτορα. Όταν η ομάδα, που είχε συγκεντρωθεί έξω από την πόρτα πριν ακόμα από τη συνεδρίαση εξαπολύοντας φραστικές επιθέσεις κατά των προσερχόμενων καθηγητών, δεν κατάφερε να σπάσει την πόρτα, άνοιξε έξω από την αίθουσα πυροσβεστήρες, με αποτέλεσμα ο χώρος και η αίθουσα να γεμίσουν με διοξείδιο του άνθρακα.
Ο τότε πρύτανης του ιδρύματος, Βασίλης Μπένος, ένιωσε έντονη δυσφορία και διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου δε διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό για την υγεία του. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες φοιτητές, αναγνωρίστηκαν από παριστάμενους καθηγητές ως “αιώνιοι”, αλλά και ως μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η παράταξη αναγκάστηκε να διαγράψει τον Κ. Κατσαφάδο και τους άλλους συμμετέχοντες, λέγοντας πως πλέον η ΔΑΠ “δεν τους αναγνωρίζει” και μιλώντας για «αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», καταδικάζοντας την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία» των πανεπιστημιακών οργάνων.
Η “τιμωρία” Κατσαφάδου δεν κράτησε πολύ, αφού λίγα χρόνια μετά το περιστατικό τιμήθηκε με την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, φτάνοντας ως και το αξίωμα του αντιπροέδρου, ενώ τρία χρόνια μετά από τον “ψεκασμό” του πρύτανη, το στέλεχος της γαλάζιας νεολαίας βρέθηκε στο συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου για τις νομαρχιακές εκλογές του 2006, ενώ από το 2012 εκλέγεται βουλευτής στην Α’Πειραιώς. Μάλιστα, τόσο μεγάλη ήταν η αποστροφή της ΝΔ για τα ανδραγαθήματα του Κατσαφάδου, που με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας το 2016.
Να ποιοι είναι αυτοί που κουνάνε το δάκτυλο και βγάζουν ιερεμιάδες για “βία κατά πανεπιστημιακών”, “απειλή κατά της δημοκρατίας” και άλλα παρόμοια βαρύγδουπα. Το “αιδώς Αργείοι” είναι πολύ λίγο για την περίπτωσή τους…
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου