Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΛΙΣΤΑ

Ο φόβος του σταυρού προτίμησης οδηγεί αρκετούς να εισηγούνται εκλογές με λίστα στον Πρωθυπουργό και ταυτόχρονη αλλαγή του εκλογικού νόμου, για να εκλέγονται οι βουλευτές με λίστα.

Φυσικά γνωρίζουν ότι για να ισχύσει αυτός ο εκλογικός νόμος στις επόμενες εκλογές,,,
, θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής, πράγμα απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες. Για αυτό και πιέζουν για πρόωρες εκλογές.

Είναι υπουργοί που σε μετρήσεις που έχουν κάνει, βλέπουν ότι η εκλογή τους είναι αμφίβολη έως απίθανη.
Είναι βουλευτές, από την Περιφέρεια,
που είχαν εκλεγεί πρώτοι στις εκλογές του 2012 και θεωρούν ότι ο κ.Σαμαράς θα σεβαστεί την σειρά εκλογής του 2012, θα τους τοποθετήσει πρώτους στη λίστα και έτσι θα έχουν εξασφαλισμένη την εκλογή τους.

Στην κατεύθυνση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι και άνθρωποι από το περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Θεωρούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η προσφυγή στις κάλπες. Τονίζουν επίσης ότι ο κ.Σαμαράς πρέπει και να πειθαρχήσει αλλά και να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Οι βουλευτές θα είναι αναγκασμένοι να ψηφίσουν στη Βουλή, ότι έρθει προς ψήφιση τους επόμενους μήνες υπό τον φόβο της λίστας.

Ταυτόχρονα αν γίνουν εκλογές, πριν τις 6 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να διαμορφώσει μία κοινοβουλευτική ομάδα απόλυτα ελεγχόμενη από τον ίδιο και να ελέγξει τις οποιεσδήποτε μετεκλογικές εξελίξεις.

Ταυτόσημες απόψεις έχει και ο κ. Βενιζέλος που θέλει να περιορίσει τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και να ελέγξει, μετεκλογικά, το κόμμα του.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί αλλά και πολιτικοί αναλυτές, δεν αποκλείουν τη δημιουργία μιας τεχνητής κρίσης από το Μαξίμου, ανάλογη με αυτήν της ΕΡΤ, που θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την προσφυγή στις κάλπες πριν τις 6 Νοεμβρίου προκειμένου οι εκλογές να γίνουν με λίστα.

Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι φοβούνται «όπως ο διάολος το λιβάνι» το σταυρό προτίμησης και τον ξορκίζουν με κάθε ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: