Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

ΣΟΚ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ 6ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ

Θύμα απίστευτης βαρβαρότητας έπεσε ένα 6χρονο αγόρι στη Κίνα όταν έμποροι ανθρώπινων οργάνων του αφαίρεσαν τα μάτια.
 Το αγοράκι απήχθη από αγνώστους που το νάρκωσαν και του έβγαλαν τα μάτια για να χρησιμοποιήσουν τους κερατοειδείς χιτώνες του σε παράνομες μεταμοσχεύσεις.

Σε βίντεο που πρόβαλε η τηλεόραση της επαρχίας Σανσί εικονίζεται το παιδί, που πλέον είναι τυφλό, στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, με καλυμμένες τις κόχες των ματιών με επιδέσμους.
«Είχε αίματα σε όλο το πρόσωπο, τα βλέφαρά του ήταν γυρισμένα και από κάτω έλειπαν τα μάτια του»,
δήλωσε ο πατέρας του 6χρονου.

Οι γονείς του παιδιού, που κατάγονται από μια φτωχή, αγροτική περιοχή αφηγήθηκαν στη τηλεόραση ότι αρχικά νόμιζαν ότι το παιδί τους έπεσε και χτύπησε, μέχρι που αντιλήφθηκαν ότι του είχαν αφαιρεθεί και τα δύο μάτια.

Αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο οφθαλμούς από τους οποίους είχε αφαιρεθεί ο κερατοειδής χιτώνας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 100.000 γουάν (περίπου 12.200 ευρώ) σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας γυναίκας που θεωρείται βασική ύποπτη στην υπόθεση.

Το παιδί έπασχε εκ γενετής από λαγωχειλία και ενδεχομένως αυτός να ήταν ο λόγος που το επέλεξαν οι απαγωγείς του.

Η αποτροπιαστική ιστορία του 6χρονου έφερε για άλλη μια φορά στο φως το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων στην Κίνα, η έλλειψη των οποίων έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός παράνομου εμπορίου οργάνων για μεταμόσχευση στη χώρα.

Οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις στην Κίνα γίνονται με όργανα που λαμβάνονται από θανατοποινίτες ή από κρατούμενους, μετά το θάνατό τους και συχνά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών τους, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αρχές ωστόσο διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες.


Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, οι νεκροί πρέπει να θάβονται χωρίς να ακρωτηριάζονται και για αυτό ελάχιστοι Κινέζοι δέχονται να δωρίσουν τα όργανα των συγγενικών τους προσώπων όταν πεθαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: