Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δείτε πιο κάτω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το "βιογραφικό" του.
"Ανεξάρτητοι 'Ελληνες", εν συντομία ΑΝΕΞ.ΕΛ. ή διαφορετικά ανεξέλεγκτος αφόρητος λαϊκισμός.
Ο Πάνος Καμμένος ξεπήδησε μέσα από το σάπιο πολιτικό σύστημα, το υπηρέτησε με "αυταπάρνηση" για δεκαετίες και ήρθε σήμερα να μας πείσει ότι θα το πολεμήσει.
Ποιό; αυτό το ίδιο σύστημα που τον "γέννησε" και τον ανέδειξε.
Όπως ακριβώς και ο "προκάτοχός" του Καρατζαφέρης, ξεπήδησε από τη μαμά ΝΔ για να συμπεριλάβει όλους τους απογοητευμένους, "ξεστρατισμένους", εξοργισμένους ψηφοφόρους.
Η συνταγή πάνω - κάτω η ίδια με του Καρατζαφέρη (ο οποίος μας "τελείωσε" και άρα έπρεπε ν' αντικατασταθεί με κάτι πιο εύκολα διαχειρίσιμο), λαϊκισμός, πατριωτικές κορώνες, σεξοβόμβες σε θέσεις - κλειδιά του κόμματος (ποιος ξεχνάει την εκπρόσωπο τύπου της νεολαίας των ΑΝΕΞ.ΕΛ., την Έφη Σαρρή, τη Βάνα Μπάρμπα κλ.;) και γενικά όλα τα πρέποντα χαρακτηριστικά του φτηνού λαϊκισμού.
Είναι ν' αναρωτιέται κανείς,
(σίγουρα όχι ο μέσος ψηφοφόρος που τον ψήφισε) πως όλο αυτό το "πράγμα" μαζί θα μπορούσε κάποτε να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Δεν έχει ωστόσο και πολύ σημασία. Πες στον Έλληνα αυτά που θέλει ν' ακούσει και αν δεν έχει και πολύ συνάφεια με την πραγματικότητα λίγο ενδιαφέρει.
Ποιος άραγε έκανε τον κόπο να διαβάσει το πρόγραμμα των ΑΝΕΞ.ΕΛ. για να δει ότι το κείμενο αυτό είναι εφαρμογή του μνημονίου που υποτίθεται ότι πολεμάει: Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ανεξέλεγκτες "αγορές", πόρτες ορθάνοιχτες για το διεθνές "κεφάλαιο" να 'ρθει να σαρώσει τα πάντα, παρακολούθηση των πολιτών από τις τράπεζες και από κυβερνητικούς φορείς και πολλά άλλα καλούδια που τα εφάρμοσε και ο ίδιος και η κυβέρνηση Καραμανλή την όποια υπηρέτησε με πάθος.
Αλλά ασφαλώς, σιγά μην το διαβάσει ο μέσος ψηφοφόρος.
Σιγά μην το 'χει διαβάσει κι αυτός ο ίδιος θα μου πεις... τρέχα γύρευε ποιος το έγραψε και ποιος το ξαναέγραψε.
Διότι όλα αυτά είναι "λεπτομέρειες" χωρίς καμία σημασία, αφού ο "ανεξάρτητος Έλληνας γλάρος συνεχίζει να πετάει" (!!!).

Το κείμενο του Καλλίμαχου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Κατοχικά Νέα περιέχει ένα αναλυτικό βιογραφικό του ηγέτη των ΑΝΕΞ.ΕΛ. και μια καλή σύνοψη του τι μπορούμε να αναμένουμε από τον "ευτραφή" "επάναστάτη" της ΝΔ (μα και σ' αυτό να μοιάζουν με τον Καρατζαφέρη;).
"Δεν είναι μυστικό ότι το σύστημα στηρίζει τον Καμμένο ως υποκατάστατο του φθαρμένου Καρατζαφέρη, που έπαιξε τον "λειτουργικό ρόλο" του και τείνει προς απόσυρση, ώστε να υφαρπάξει και να διαχειριστεί μερίδα της αντιμνημονιακής πατριωτικής ψήφου. Πολλοί συμπολίτες μας είτε από αφέλεια είτε από άγνοια για τα έργα και τις ημέρες του ανδρός ετοιμάζονται να ενισχύσουν το νεοϊδρυθέν κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές, μη δυνάμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελεί ένα ακόμα δεκανίκι όσων προσπαθούν να μαντρώσουν και τελικά να κατευνάσουν την γνήσια λαϊκή αγανάκτηση.

Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το "βιογραφικό" του:

1996: Ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ. Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτωντας το αίτημα και ο εκλεκτός αυτός κύριος ουδέποτε παρεπέμφθη στην δικαιοσύνη. Χρόνια μετά θα ταχθεί εντελώς υποκριτικά υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τα αγαθά της οποίας φρόντισε πρώτα να απολαύσει. Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό). Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε. Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens! Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.

2002: Επικρίνεται για την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου "Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη", όπου υποστήριξε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, κάτι που απεδείχθη ψευδές μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης το 2002.

2007: Διορίζεται Υφυπουργός Ναυτιλίας της κυβέρνησης Καραμανλή. Σεμνά και ταπεινά κλείνει 500 ώρες πτήσης-περιοδείας πάνω από τα ελληνικά νησιά σε ελικόπτερο αξίας 500.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα άνηκε σε κυπριακή offshore εταιρεία.

2009: Τον Ιούλιο του συγκεκριμένου έτους το όνομα του Πάνου Καμμένου συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ'τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ). Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

2011: Τον Απρίλιο του 2011 είχε στηρίξει ανοιχτά το στέλεχος της ΝΔ και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης που οδήγησε στην καταδίκη του και τελικώς στην αργία του, καθώς μείωνε παρανόμως και κατ'επανάληψη πρόστιμα σε υπόθεση νοθείας και λαθρεμπορίου καυσίμων. Στη συνάντησή του με τον Ψωμιάδη ο Καμμένος έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και «πολιτικές διώξεις».

2012: Δημιουργεί ένα ψευδεπίγραφο πατριωτικό κόμμα εν μέσω δημαγωγικών φανφάρων που θα ζήλευε και ο Καρατζαφέρης, στο οποίο ενσωματώνει κυριολεκτικά κάθε καρυδιάς καρύδι. Απευθύνει προσκλητήριο στον ελληνοτουρκιστή Μίκη Θοδωράκη, τον κατηγορηθέντα για εσχάτη προδοσία Μανώλη Γλέζο (για προτάση δημιουργίας "ανεξάρτητης Μακεδονίας"), τον εθνομηδενιστή ΣΥΡΙΖΑ, τον θεατρικό θίασο των Οικολόγων Πράσινων, την ΔΗΜΑΡ του Φεράρι Επαναστάτη Ψαριανού και σε όλα τα άνθη του αγρού. Από το τυχoδιωκτικό και πολιτικάντικο αυτό μείγμα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι συνάδελφοί του, τα αποπαίδια της ΝΔ (γνωστοί χαραμοφάηδες τόσων ετών και συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράχτηκε κατά συρροή στον τόπο). Στο φλέγον θέμα της λαθρομετανάστευσης όπως είναι αναμενόμενο σιωπά πονηρά και προκλητικά, μην τυχόν και δυσαρεστηθούν οι "υψηλοί προσκεκλημένοι" και αποκτήσει κάποια "επιβλαβή" ταμπέλα. Μέσα στον υπερβάλλοντα ...ζήλο του τοποθετεί ως υποψήφιο στο Ρέθυμνο τον προβοκάτορα δημοσιογράφο Κασίμη, ο οποίος αρθρογραφεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Κρήτης!

Μέλος της ΝΔ επί 19 συναπτά έτη. Μέλος της διεφθαρμένης γαλάζιας κυβέρνησης, που σεμνά και ταπεινά συνέβαλε στην κατασπατάληση και καταλήστευση του χρήματος του Ελληνικού Λαού, στην διόγκωση των χρεών και στην όξυνση των εθνικών προβλημάτων. Τι διαφορετικό μπορεί να ελπίζει ο Έλληνας ψηφοφόρος από ένα ανακυκλωμένο και δήθεν αποστασιοποιημένο γρανάζι του συστήματος; Είναι πολύ απλό: Τίποτα!"


Δεν υπάρχουν σχόλια: